Згідно з рейтингом клубів перед початком церемонії жеребкування учасників розділили на «сіяні» та «несіяні» команди. «Динамо» та «Шахтар» потрапили до когорти «сіяних», а «Дніпро» та «Олімпік», вихід якого до півфіналу Кубка України є клубним рекордом, — до «несіяних» команд. У підсумку сформувалися такі пари 1/2 фіналу Кубка України: «Олімпік» (Донецьк) — «Динамо» (Київ), «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Шахтар» (Донецьк).

Динамівці переграли «Зорю» напіврезервним складом. Фото УНIAН

На відміну від останніх матчів «Динамо» у чемпіонаті України та Лізі Європи, керманич команди Сергій Ребров вдався до ротації у чвертьфінальному матчі-відповіді. Зокрема, на полі з перших хвилин з’явилися Рибка, Бетао та Беланда, а поява гравця юнацької збірної України U-18 Богдана Михайличенка  взагалі стала для нього дебютною за першу команду, повідомляє офіційний сайт ФФУ.  Перші півгодини луганська команда гідно протистояла лідерові чемпіонату України, не даючи «біло-синім» простору для створення небезпеки біля власних воріт. Можливо, «нулі» б збереглися на табло аж до перерви, але киянам вдалося забити красивий гол. Гравці «Динамо» розіграли кутовий, після чого Беланда виконав навісну подачу в штрафний майданчик, яка, зрештою, перетворилася на гол. М’яч влетів у дальню «дев’ятку», а Сантіні у цьому епізоді залишився лише спостерігачем, не зумівши допомогти команді.

Пропущений гол дещо засмутив луганських футболістів, які почали припускатися помилок на полі, а «Динамо» на куражі пішло вперед. На 42-й хвилині Сантіні після подачі Бетао у воротарський майданчик помилився на виході, не встигнувши завадити Теодорчику переправити головою м’яч у сітку воріт.

Зважаючи на перевагу «гірників» у два м’ячі після першої зустрічі з харків’янами, «Шахтар» вийшов на матч-відповідь у напіврезервному складі. Мірча Луческу дав відпочинок П’ятову, Марлосу, Степаненку й Тайсону, а замість них на поле вийшли Сарнавський, Фернандо, Фред, Бернард. «Металіст»   приїхав до Львова дублюючим складом під керівництвом тренера Олександра Анищенка. Молодь «Металіста» намагалася дати бій досвідченим гравцям «Шахтаря», але підопічні Луческу були ближчими до того, аби остаточно зняти інтригу в протистоянні. На 68-й хвилині Бернард зі штрафного пробив у ближній кут, влучивши у стійку, а в останню десятихвилинку каркас воріт ще один раз устиг допомогти гостям після удару Марлоса.

Насамкінець зазначимо, що кубкові поєдинки цікаві саме непередбачуваністю, тож прогнозувати учасників фіналу, попри дані турнірної таблиці Прем’єр-ліги, не варто бодай до закінчення перших матчів півфінальної дуелі.  Датами проведення півфінальних матчів розіграшу Кубка України визначено 29 квітня та 20 травня. Номінальним господарем фінального матчу національного Кубка стане переможець пари «Олімпік» — «Динамо».

 

ТАБЛО УК

Динамо — Зоря — 2:0    

Голи: Беланда (32), Теодорчик (42)

Шахтар — Металіст — 1:0     

Гол: Адріано (49)

Олімпік — Ворскла — 1:0

Гол: Ситник (57)

Дніпро — Чорноморець — 1:0  

Гол: Шахов (28)