Всеукраїнський турнір, у якому цього року бере участь рекордна кількість команд з усіх куточків країни — 48, проводять за підтримки громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці — разом!» та Федерації футболу України. Так ФФУ реалізує соціальні ініціативи, спрямовані на психологічну реабілітацію військовослужбовців, які боронили цілісність України в зоні бойових дій на сході нашої держави, повідомляє офіційний сайт футбольної федерації.

У цій лізі точно не буде нечесного суддівства і договірних матчів. Фото з сайту zora-irpin.info

У неділю, 4 вересня, на стадіоні «Чемпіон» в Ірпені відбулося відкриття регулярного чемпіонату з футболу серед команд Ліги учасників АТО з міста Києва та Київської області. Від національної асоціації в офіційній церемонії відкриття змагань взяли участь перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та головний тренер національної збірної ветеранів України Анатолій Дем’яненко. Перший віце-президент ФФУ переказав вітання хлопцям від очільника федерації Андрія Павелка та наставника головної команди країни Андрія Шевченка і побажав усім присутнім мирного неба та великих звершень.

«Найголовніше, що Україна має таких героїв-захисників, а вони завжди можуть розраховувати на нашу підтримку. Разом на нас чекає багато перемог», —  звернувся Вадим Костюченко до команд-учасниць, які протягом трьох місяців змагатимуться за головний приз новоствореного турніру — Кубок Героїв АТО.

А цей кубок кращі команди розіграють у грудні.

У Лізі учасників АТО серед військовослужбовців із Києва та Київської області беруть участь 12 колективів. А загалом змагання з футболу серед  команд учасників АТО триватимуть з 4 вересня по 20 листопада і відбуватимуться в шістьох регіональних лігах («Захід», «Схід», «Північ», «Південь», «Центр», «Київ»). З 20 листопада переможці регіональних ліг позмагаються за Кубок Героїв АТО на полях НТБ «Динамо» (Київ) у Кончі-Заспі, а 4 грудня у столичному Будинку офіцерів відбудеться урочиста церемонія нагородження та вручення переможцям турніру головного призу.

Згодом команда-переможниця Ліги учасників АТО матиме змогу помірятися силами на футбольному полі з колишніми зірками вітчизняного спорту №1 — національною збірною ветеранів України. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»