Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»

Минулого четверга увага уболівальників  була прикута до Одеси,  де господарі поля приймали київських динамівців. Уже в дебюті зустрічі підопічні Сергія Реброва опинилася в ролі тих, хто наздоганяє: ворота Максима Коваля вразив Олексій Антонов. Лише за хвилину до фінального свистка бронзові призери першості зуміли уникнути поразки: ударом здалеку  відзначився захисник гостей Євген Макаренко.

Головною вадою динамівської гри залишаються провальні дії в захисті. В це важко повірити: у 25 матчах команда пропустила 30 м’ячів. За коефіцієнтом надійності біло-блакитні поступаються не тільки фаворитам чемпіонської гонки гірникам, дніпропетровцям і харків’янам,  а й «Чорноморцеві», «Зорі»  і навіть маріупольському «Іллічівцеві», який розташувався на дев’ятій сходинці турнірної таблиці.

Від поразки киян врятував захисник Євген Макаренко (праворуч). Фото з сайту ФК «Динамо К»

Продовжують відчайдушну погоню за чемпіонським титулом футболісти «Дніпра». В Ужгороді гості залишилися в меншості після вилучення з поля півзахисника Сергія Кравченка. Але в непростій ситуації проявили бійцівський характер. Фірмовим ударом зі штрафного рахунок відкрив лідер команди Євген Коноплянка. А вже в компенсований арбітром час він віддав гольову передачу на бразильського легіонера Джуліано: 2:0. Завтра на вболівальників чекає битва фаворитів: у Харкові господарі поля зійдуться з «Дніпром».

Напередодні підопічні Ігоря Рахаєва в Луцьку розтрощили захист місцевої «Волині». Варто відзначити форварда гостей Володимира Гоменюка, який удруге поспіль відзначився дублем. У турнірній таблиці «Металіст» відстає від динамівців на 3 очки, але має дві гри в запасі.

ТАБЛО «УК»

20 тур

Севастополь — Металург З — 5:0
Голи: Фертов (37, 65), Кузнецов (38), Танчик (67), Ярошенко (87, з пенальті)

Зоря — Карпати — 2:2
Голи: Петряк (80), Данило (81) — Гладкий (27), Бартулович (71, з пенальті)

Шахтар — Таврія — 2:1
Голи: Бернард (30), Едуардо (36) — Буссаіді (61)

Іллічівець — Ворскла — 1:2
Голи: Таргамадзе (71) — Яхович (49, з пенальті, 82)

Говерла — Дніпро — 0:2 
Голи: Коноплянка (64), Джуліано (90+3)

Чорноморець — Динамо — 1:1Голи: Антонов (17) — Макаренко (89)

Волинь — Металіст — 1:4
Голи: Бікфалві (90+2) — Гоменюк (22, 60), Вільягра (66), Гомес (80)  

Лідери:  Шахтар — 56 очок, Дніпро — 53, Динамо — 47, Металіст — 44, Чорноморець — 40, Зоря — 36, Ворскла — 36.