Протягом останніх кількох сезонів команда Юрія Вернидуба регулярно нав’язувала боротьбу команді з берегів Дніпра, однак гонитва за призами  була не на користь «Зорі». Зважаючи на кадрові проблеми «Дніпра», цього сезону луганці сподівалися посісти третю сходинку у чемпіонаті. Однак дніпровська команда, до лав якої повернувся її багаторічний капітан Руслан Ротань,  мала іншу думку.

Рахунок у звітному матчі було відкрито вже на третій хвилині, коли Ротань, відгукнувшись на флангову подачу Близниченка, завдав ефектного удару боковими ножицями. Такий перебіг подій «Зорю», на яку цього року очікує подвійна зустріч з англійським «Манчестер Юнайтед» у Лізі Європи, звісно, не влаштовував.  Тому луганські футболісти перехопили ініціативу у зустрічі і грали «першим номером». Однак безрезультатно. Ще й «Дніпру» вдалося організувати результативну контратаку наприкінці зустрічі — відзначився викликаний до національної збірної форвард Денис Баланюк.

На відміну від гри у Дніпрі, сценарій матчу «Динамо» — «Ворскла», що відбувся за добу вище за течією — у Києві,  нагадував усі минулі поєдинки киян у цьому  сезоні. Чемпіон грав академічно, накочував хвилі атак на ворота суперника, та в підсумку все-таки пропустив першим. Рахунок у першому таймі відкрив Юрій Коломоєць, обігравши Миколу Морозюка на пару з Олександром Шовковським після необачного паса захисника назад. Коломоєць, до речі, міг одразу подвоїти перевагу полтавської команди, та цього разу Шовковський врятував команду від неприємностей.

Якщо в усіх попередніх матчах динамівці   змогли зібрати волю в кулак та досягти необхідного результату, то з  «Ворсклою» не вийшло. Друга сорокап’ятихвилинка істотно відрізнялася від першої за кількістю моментів. Мав зрівнювати рахунок Громов, який  вибіг віч-на-віч з Непогодовим, обіграв воротаря та пробив повз ціль.

Далі відкрив рахунок моментам біля воріт Ворскли Гладкий. На 68-й хвилині форвард ударом головою після паса Ярмоленка не поцілив у ворота. А за хвилину гості забили вдруге. Кобахідзе знову пробіг флангом і віддав на Коломойця, який ударом з лівої відправив м’яч у  верхній кут воріт Шовковського.

В останні двадцять  хвилин «Ворскла» не тільки оборонялася, а й грамотно контратакувала. В одній з таких атак Кобахідзе накрутив половину захисту «Динамо» і віддав пас у штрафний майданчик на Загорулька, котрий не зумів переграти Шовковського. Втім, 0:3  було б таки занадто для «Динамо».

Головний  тренер киян Сергій Ребров на післяматчевій прес-конференції  пояснив причини поразки, взявши всю провину на себе, розповів про проблеми, які  має команда у поточній фазі сезону, пояснив свою стратегію стосовно залучення футболістів до заявок на матчі та описав завдання команди в цьогорічній Лізі чемпіонів УЄФА.

Чи знайдуть підопічні Сергія Реброва свою гру, побачимо у найближчих матчах киян  з «Шахтарем», «Наполі» та «Зорею».

Учора національна збірна України під керівництвом нового головного тренера Андрія Шевченка провела відкрите тренування на НСК «Олімпійський». Тут зібралося чимало вболівальників, яким викликані до першої команди представники українських клубів пообіцяли, що результати клубних поєдинків не вплинуть на настрій і налаштування на відбірну гру чемпіонату світу Україна — Ісландія.  Сам матч,  згідно з рішенням дисциплінарного комітету ФІФА, відбудеться за порожніх трибун.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

 ТАБЛО «УК»

Ліга Парі-матч. 6-й тур

Дніпро — Зоря — 2:0
Голи: Ротань (3), Баланюк (90+2)

Волинь  —  Чорноморець  — 0:1
Гол:  Кабаєв (90+1)

Динамо — Ворскла — 0:2
Голи:
Коломоєць (15, 70)

Олександрія — Зірка — 4:0
Голи: Чорний (15), Гітченко (63), Грицук (70), Паламар (90)

Карпати — Олімпік — 0:2
Голи: Лисенко (26, 68)

Сталь — Шахтар — 0:1
Гол: Феррейра (78)

Турнірне становище лідерів:
1. Шахтар    —18,
2. Динамо — 15,
3. Зоря — 13,
4. Ворскла — 9,
5. ФК «Олександрія» — 9,
6. Чорноморець — 9,
7. Дніпро — 8…