ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Гірники пішли на двотижневу перерву, випереджаючи найближчих переслідувачів на шість очок

— Мій прогноз на цей поєдинок — 2:1 на користь донеччан, — поділився з журналістами екс-гравець динамівського клубу і збірної країни Стефан Решко. — На мою думку, киянам у цьому матчі ловити нічого. Краще, на що вони можуть розраховувати, — поразка з різницею в один м’яч. Можливо, його знову заб’є Ідейє на останніх хвилинах. Тільки нігерійця й можна похвалити за його дії в останніх матчах.

Судячи з останньої зустрічі з «Боруссією» в Лізі чемпіонів, у киян взагалі не проглядається загальний командний малюнок, який давав би змогу сподіватися на сприятливий результат. А «Шахтар» у відмінному стані підходить до групового турніру Ліги чемпіонів. Сьогодні динамівці для гірників — хороший тест перед більш важливими матчами.

Зазвичай Юрій Сьомін досить поблажливий до оцінок представників мас-медіа, які ставлять йому так звані незручні запитання. Цього разу серйозні зауваження до гри, яку демонструють його підопічні, висловив професіонал найвищого рівня, за спиною якого гучні перемоги на європейському рівні. Що характерно, прогноз Стефана Решка виявився абсолютно правильним по суті.

Вілліан (праворуч) з партнерами уп'яте поспіль перемагають динамівців на Донбас арені. Фото з сайту shaktar.com

В останніх двох зустрічах біло-блакитні пропустили п’ять м’ячів. Три з них влетіли у ворота Максима Коваля після розіграшу кутового. Новачок киян Тайво тиждень тому дозволив віддати гольову передачу диспетчеру «Боруссії» Аранго, в Донецьку двічі програв індивідуальну дуель Олександру Кучеру. Складається враження, що про роботу над помилками головний тренер тільки розказує, насправді ж все повторюється з матчу в матч.

Мірча Луческу не приховує, що долучення центральних захисників до атаки регулярно моделюються на тренуваннях: Ракицький і Кучер вриваються у вільні зони, знаючи, що партнери їх підстрахують. Про динамівців такого не скажеш. Розрахунок роблять лише на індивідуальну майстерність тих самих Андрія Ярмоленка, Брауна Ідейє і Мігеля Велозу. Цей аргумент спрацьовує не завжди. А награні на тренуваннях комбінації, тактичний малюнок гри не проглядаються не тільки в матчах з «Шахтарем», а й проти відвертих аутсайдерів.

За цієї ситуації Денису Гармашу й Артему Мілевському залишається лиш нарікати на арбітрів. На їхню думку, харків’янин Анатолій Абдула кожен спірний епізод трактував на користь господарів поля, а жовті картки роздавав гостям.

 ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 8 тур

Волинь — Металіст — 2:1  Голи: Бікфалві (20), Суботич (37) — Вілліан (18)

Ворскла — Дніпро — 2:2  Голи: Селін (79), Янузі (82) — Олійник (19), Джуліано (53)

Чорноморець — Зоря — 2:1 Голи: Діденко (41), Бурдужан (56) — Худзік (29)

Шахтар — Динамо — 3:1  Голи: Кучер (19, 62), Адріано (81) — Ярмоленко (45+1)

Кривбас — Іллічівець — 1:2 Голи: Бартуловіч (51) — Кравченко (48), Таргамадзе (50)

Говерла — Таврія — 2:1 Голи: Міщенко (13), Одонкор (36) — Калініченко (90)

Арсенал — Металург З — 3:0 Голи: Ковпак (24), Адійя (64), Шацьких (85)

 Карпати — Металург Д — 0:1 Гол: Мораес (59)

Лідери: Шахтар — 24 очки, Дніпро, Динамо — по 18, Металіст, Арсенал — по 14, Іллічівець — 12.

Бомбардири: Мхітарян (Шахтар) — 11 м’ячів, Ідейє (Динамо) — 7, Джуліано (Дніпро) — 5.

ОФІЦІЙНО

Минулої неділі в Києві відбувся XIV конгрес Федерації футболу України. Його учасники новим главою національної асоціації обрали 62-річного Анатолія Конькова. За кандидатуру екс-захисника «Шахтаря», київського «Динамо» і збірної СРСР проголосували 132 зі 133 делегатів. Григорій Суркіс, який керував українським футболом останні дванадцять років, цього разу не балотувався. Рішенням конгресу він був обраний почесним президентом ФФУ.