Удома із порожніми трибунами команда Мирона Маркевича не зуміла реалізувати жодного моменту. І тепер, щоб продовжити боротьбу в плей-оф Ліги Європи, шукатиме свою гру на французькій території. 

У четвер дніпряни на правах господаря розпочали матч доволі жваво, і вже на перших хвилинах їм вдалася небезпечна контратака. Крім того, можна згадати момент, у якому Матеус виводив на побачення з воротарем Селезньова, проте бригада арбітрів зафіксувала офсайд у форварда дніпропетровської команди.

Рідні стіни не допомогли команді Руслана Ротаня (з м’ячем). Фото Укрiнформу

На жаль, цікавий потужний старт «Дніпра» не знайшов  продовження, гра потроху вирівнялась, а згодом ініціатива перейшла до французького клубу. Найважливішим моментом  першого тайму, і, як виявилося, всього матчу, стала 44-та хвилина, коли  півзахисник гостей Амума, отримавши  м’яч на куті штрафного майданчика, змістився в центр і  без серйозних перешкод забив м’яч «у роздягальню».

По перерві  «Дніпру» потрібно було якомога швидше  відіграватися, тож Маркевич відразу зробив корективи у тактичній схемі своїх підопічних, випустивши гравців, спрямованих на атаку. І це дало ігрові дивіденди: непогані можливості відзначитися мали Ротань, Селезньов, Томечак — лише стійка врятувала ворота Рюфф’є після намагання Погба вибити м’яч. Щодо Селезньова варто зазначити: більшість епізодів за його участю у цій грі — офсайди, і це, безумовно, заслуга французької оборони.

Не без моментів у другому таймі був і «Сент-Етьєн»: спочатку зі штрафного ледь не забив Ейссерік, а потім свій момент змарнував Нолан Ру. Останні хвилини матчу майже повністю минали на половині поля гостей, проте забити у цьому матчі гравцям «Дніпра» так і не судилося.

Головний тренер дніпрян Мирон Маркевич вважає, що основною причиною невдалого результату в матчі третього туру групового етапу Ліги Європи стали програні єдиноборства. «Головна причина поразки —  програли боротьбу, особливо в першому таймі. Нині якщо хочеш вигравати, слід не поступатися у єдиноборствах. На жаль, ми їх програли, особливо в першому таймі. У другому було трохи краще, але в Лізі Європи потрібно повністю віддаватися грі. У Франції тепер постараємося зіграти першим номером. Хоч не зрозуміло, що з Матеусом (на той момент тренер ще не знав вердикту лікарів щодо стану травмованого гравця. — Авт.), і, на жаль, у нас один нападник. Важкувато з одним форвардом грати першим номером. Але постараємося — у нас немає іншого виходу. У Франції потрібно грати на перемогу», —  сказав журналістам Мирон  Маркевич.

Головний тренер французького клубу Крістоф Галтьє зазначив, що матч у відповідь буде дуже важким і важливим для обох команд. «У нас буде перевага — підтримка наших уболівальників, і ми знаємо, як грати в домашніх умовах», — сказав він. Дочекаємося 5 листопада.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи-2015/16

Група G

Лаціо — Русенборг — 3:1
Голи: Матрі (28), Феліпе Андерсон (54), Кандрева (79) — Седерлунн (69)

Дніпро — Сент-Етьєн — 0:1 
Гол: Амума (44)

                         І     В     Н     П     М     О

Лаціо               3     2     1      0     7—4   7

Сент-Етьєн     3     1      1     1     5—5   4

Дніпро            3     1      1     1     2—2   4

Русенборг       3     0      1     2     3—6   1