РЕМОНТ

Як відбувається підготовка освітніх закладів до осінньо-зимового періоду,
перевіряють у Дніпропетровській області щотижня 

При головному управлінні освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації створено обласний штаб, який контролює хід ремонтних робіт. 

За словами голови комісії, заступника голови облдержадміністрації Марії Пустової, підготовка до нового навчального року загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів області йде за графіком. Зокрема, акцент робиться на підвищенні тепловіддачі систем опалення, ремонті ізоляції зовнішніх тепломереж, утепленні теплотрас, вікон та дверей. Нині завершуються ремонти автономних котелень навчальних закладів, мереж теплопостачання. Також до сільських шкіл цього року передано 18 шкільних автобусів, придбаних за кошти обласного бюджету. Крім того, до 1 вересня в закладах освіти області планується встановити 18 пандусів.

Цього року учні деяких сільських шкіл, будівлям яких понад півстоліття, почнуть навчання у відремонтованих класах. Зокрема, завершується реконструкція аварійної будівлі Михайлівської загальноосвітньої школи Синельниківського району, в якій навчається 102 дитини з Михайлівки та сусідніх сіл. Фінансування таких робіт розпочато торік з державного бюджету. Ведеться капітальний ремонт існуючих корпусів та будівництво нового корпусу, стадіону, насосної станції протипожежного водозабезпечення, резервуарів для води, резервуарів для збору очищених вод, встановлена модульна котельня. 

У селі Піщанка Новомосковського району будується одна з найбільших сільських шкіл області, на яку в державному бюджеті передбачено більше 14 млн грн, ще 800 тис. грн виділені з обласного бюджету. Цьогоріч розпочато будівництво нового триповерхового приміщення школи на 825 учнів загальною площею понад 4,5 тис. кв. м. Нова школа розпочне роботу 1 вересня 2012 року. У ній навчатимуться в одну зміну діти з чотирьох сіл, які входять до складу Піщанської сільради.

Також на Дніпропетровщині для Національного проекту «Відкритий світ» (створення інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня) відібрано 63 пілотні навчальні заклади, де впродовж вересня-листопада 2011 року передбачається запровадження інтерактивних технологій для учнів 7-х, а у наступному році — 8-х класів. З жовтня 2011 року кожна школа регіону отримає можливість працювати з електронним журналом та щоденником через власні сайти, розроблені в системі «Мої знання».