ТЕМПИ

Будівельники обіцяють здати в експлуатацію нову лікарню на 8 місяців раніше

Ще в липні  сесія Одеської міськради ухвалила рішення  про будівництво на території міської клінічної лікарні №10 окремого корпусу  «швидкої допомоги». Її площа становитиме 17,5 тис. кв. м. Слід зазначити, що  одесити очікували на цю подію довгих 15 років.

Пам’ятну капсулу у фундамент майбутньої новобудови, як і годиться, заклали ініціатори її зведення — міський голова Олексій Костусєв та благодійник Аднан Киван.

У короткому виступі Одеський міський голова, зокрема, зазначив, що пріоритетним у цій справі є час. Адже  лікарні «швидкої допомоги» одесити потребують уже давно,   натомість їм пропонували  тільки обіцянки, тож, за словами Олексія Костусєва, особлива увага приділятиметься максимально прискореним темпам реалізації  проекту.

На думку посадовця, вже за 2 роки одесити зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу за найвищими сучасними стандартами.

«Ця лікарня, — сказав Олексій Костусєв, — потрібна Одесі як повітря. Отже, вона буде, і дуже швидко. Загалом будівництво розраховане на 24 місяці, але будівельники обіцяють здати її в експлуатацію на 8 місяців раніше. Я впевнений: вони дотримають свого слова».

У свою чергу інвестор будівництва, відомий одеський благодійник Аднан Киван зазначив, що йдеться не тільки про зведення спеціалізованих корпусів, а й про повне  укомплектування їх новітнім медичним обладнанням і створення відповідної інфраструктури.

«Після завершення будівництва, — наголосив він, —  лікарня буде передана  місту, і я гарантую, що вона стане найкращим медичним закладом півдня України».