Для команди «Оболонь-Бровар», яка бореться за вихід у Прем’єр-лігу, матч проти харківського «Геліоса» став одним із ключових у завершальній половині першого кола. Матч, який і без того не обіцяв стати легкою прогулянкою для киян, розпочався пропущеним голом — на 16-й хвилині влучного удару по воротях Федорівського завдав Іванко. Та вже за 15 хвилин «Оболонь-Бровар» зуміла відквитати один м’яч — автогол до свого пасиву записав Бордіян. А щойно пролунав свисток арбітра про початок другого тайму, як Фаворов подвоїв перевагу  столичного клубу.

Утім, про ці важливі три очки кияни найменше думали, виходячи на матч-відповідь Кубка України  проти «Динамо» у вівторок. Хоча рахунок першої зустрічі залишав шанси симпатичній команді одного з найфутбольніших районів української столиці на загальний успіх, усе-таки  вони були вкрай малі. Саме це довела і гра, яка завершилася розгромною перемогою «Динамо» з рахунком 5:0, повідомляє сайт champion.com.ua.

Динамівець Гармаш (з м’ячем) двічі опинився в потрібному місці. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Свої амбіції чемпіон України почав доводити вже зі стартових хвилин, коли на 5-й хвилині перший гол у ворота гостей забив Денис Гармаш. Півзахисник виявився першим на підборі та спокійно переправив м’яч у сітку воріт Кулініча, який помилився на виході. Після голу динамівці вирішили, що форсувати події немає сенсу. До середини першого тайму темп гри впав, підопічні Реброва розуміли, що гра фактично зроблена, а у футболістів «Оболоні» особливо нічого і не виходило. Навіть за такого малюнку зустрічі господарі поля спромоглися забити і другий м'яч. Сталося це на 32-й хвилині, коли Гармаш відгукнувся на навісну передачу Віди та без проблем головою переправив м’яч повз голкіпера, оформивши таким чином дубль. Через дві хвилини нарешті огризнулася «Оболонь», однак удар Коваленка надійно парирував Рибка. Через кілька хвилин Коваленко знову загрожував воротам «Динамо», однак цього разу удар був неточним. По перерві глядачі побачили ще більше голів. «Оболонь» активно розпочала другу половину матчу, однак вилучення Продана на 60-й хвилині зламало всі надії гостей бодай на гол престижу. Ребров нарешті випустив Лукаша Теодорчика, який вийшов замість Мораєса, також на полі з’явився Євген Макаренко. Обидва погоди у матчі не зіпсували, а Теодорчик взагалі відзначився забитим м’ячем після затяжної травми.

На 66-й хвилині Олег Гусєв із лінії штрафного майданчика  завдав потужного удару по воротях гостей, після чого м’яч підступно від штанги потрапив у спину Кулініча і залетів у сітку, а ще через три хвилини ветеран «Динамо» замкнув навіс зі штрафного від Велозу — 4:0.  Після цього «Оболонь» уже  психологічно не змогла оговтатися. Не допомогли й заміни.

П’ятий гол у ворота гостей забив за 10 хвилин до фінального свистка Теодорчик, який після пасу від Макаренка розібрався із захисниками й розстріляв ворота суперника. «Динамо» із загальним рахунком 7:0 не помічає «Оболонь» і проходить в 1/4 фіналу Кубка України.

Проходить туди не помітивши суперника і «Шахтар». Тож зустріч лідерів  Прем’єр-ліги (класико, як люблять називати такі матчі коментатори) можлива на одному із наступних етапів  розіграшу почесного трофея. А от на столичне дербі слід зачекати.  Лідер чемпіонату України у першій лізі «Оболонь-Бровар» для цього має вийти у Прем’єр-лігу, і тоді у наступному сезоні Київ знову наблизиться до  когорти міст, які мають більш ніж одну команду в найвищому дивізіоні.

ТАБЛО «УК»

Кубок України-2015/2016 із футболу 1/8 фіналу.

Матчі у відповідь 27 жовтня 

Шахтар — ФК Тернопіль — 4:0

Голи: Феррейра (5), Кобін (33), Борячук (67), Тайсон (89) 

Перший матч — 5:0

Зоря  — Геліос — 3:1   

Гол: Будківський (7), Караваєв (57, 68) — Кравченко (71)  

Перший матч — 2:0

Динамо — Оболонь-Бровар — 5:0     

Голи: Гармаш (5, 32), Кулініч (66, автогол), Гусєв (69), Теодорчик (80)    

Перший матч — 2:0

Ворскла — Чорноморець — 0:0  Перший матч — 1:0

Ганна РОМАШКО
для «Урядового  кур’єра»