ЄВРОКУБКИ 

Груповий турнір Ліги чемпіонів динамівці розпочали з розгромної поразки

Валерій РЕКУНОВ,
«Урядовий кур’єр»
Париж—Київ

Складається враження, що Юрій Сьомін вдало перейняв лише одну новацію в головного конкурента на внутрішній арені. Тепер кияни, як і гірники, вилітають на кубкові поєдинки не за день, а за два до гри. І після матчу не вирушають одразу додому, а залишаються ночувати. З усім іншим у тренерського штабу значно гірше.

Варто було біло-блакитним зіштовхнутися на євроарені зі справді класним колективом, як всім присутнім на «Парк де Пренс» стало зрозуміло, яка прірва відділяє одного з фаворитів Ліги чемпіонів і українського віце-чемпіона. 8:0 — таке співвідношення ударів по воротах парижан і киян було в першому таймі, коли і вирішилася доля стартової зустрічі квартету А.

Якби ж то помінятися ногами з французами. Фото з сайту ФК «Динамо К»

Провалив матч Тарас Михалик, який вийшов на поле з капітанською пов’язкою. Розчинилися на полі опорні півзахисники Гармаш і Велозу, які дали нечувану свободу своїм опонентам у центральній зоні. Вкрай сумнівний вигляд мала заміна Олега Гусєва на одного з бразильських новачків Раффаела. Кранчар, який відповідав за креатив в атаці, весь час приймав м’яч спиною до чужих воріт. Зрозуміло, що за таких обставин кращий снайпер гостей Ідейє 90 хвилин марно чекав свого шансу.

Не докладаючи і дещиці зайвих зусиль, французи довели справу до розгрому. Підопічні Карло Анчелотті, які за останні вісім років встигли скучити за баталіями Суперліги, продемонстрували фантастичний потенціал. На тлі  Тіагу Сілви і Хав’єра Пасторе динамівці видавалися гостями, які випадково потрапили на футбольне свято. Ще можна зрозуміти перевагу одного з варіантів збірної світу в індивідуальній майстерності. Важко збагнути інше: як Гармаш та його партнери сподівалися протистояти зіркам, якщо за весь матч не заробили бодай одного попередження?

— З такою грою в Лізі чемпіонів нічого не досягнеш, — визнав президент київського клубу Ігор Суркіс після фінального свистка.

 ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів

Група A

ПСЖ (Франція) — Динамо (Україна) — 4:1
Голи: Ібрагімович (19, з пенальті), Тіагу Сілва (29),
Алекс (33), Пасторе (90+1) — Велозу (87)

Динамо (Загреб, Хорватія) — Порту (Португалія)
— 0:2 Голи: Лучо (41), Дефур (90+2)

3 жовтня. Динамо (Київ) — Динамо (Загреб), Порту — ПСЖ