ПЕРЕДМОВА

Хто дивитиметься знизу після бою?

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Сьогодні  чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBO, IBO і журналу «Ринг» Володимир Кличко та  його суперник поляк Маріуш Вах зійдуться на гамбурзькій арені  «02 World».

Ключ до перемоги над Кличком — продемонструвати щось таке, чого він ніколи раніше не бачив, а Володимир ще не бився із суперником, вищим за  себе або хоча б із рівними габаритами. Саме це, на думку Джуліуса Лонга, американського спаринг-партнера Ваха, може допомогти полякові у бою з титулованим суперником. «Анітрохи не сумніваюся, що Маріуш перебуває в найкращій формі у своєму житті. Йому довелося пройти довгий шлях, щоб дістатися до Кличка і впритул наблизитися до завоювання титулу. Упевнений, що його час настав і цього разу Кличко впаде. Вах сильніший фізично, у нього кращий ритм, і 10 листопада це повинно позначитися», — заявив Лонг.

Володимир також усвідомлює важливість моменту. «Я захищатиму титули, які виграв разом з Емануелем Стюардом. Знадобилося чимало часу і я доклав величезних зусиль для завоювання цих поясів. Тому на 100% готовий знову захищати здобуте й добре знаю, кому мені належить протистояти цієї суботи».

Як відомо, новим головним тренером чемпіона світу став його спаринг-партнер 30-річний американець Джонатон Бенкс — не просто  чинний боксер, а й потенційний претендент на чемпіонський пояс за версією  WBC, яким зараз володіє Віталій Кличко.

 «Я знайомий із Бенксом з 2004 року, — цитує Володимира німецька газета «Більд». — Зі Стюардом він тренувався ще 15-річним і навіть жив у нього вдома. Він перейняв філософію Емануеля, як ніхто інший».

А Маріуш Вах,  який проведе в Гамбурзі найважливіший поєдинок у своєму житті, вже фантазує, що зробить із гонораром, суму якого не розголошує, хоч зазначає, що ставка для нього дуже хороша.

«Напевно, оплачу будинок, може, відкрию який-небудь бізнес, а залишок відкладу на майбутнє», — розмірковує Вах.

Справді,  у Маріуша Ваха чи не найбільше шансів з усіх недавніх суперників Володимира Кличка. І головне — він сам вірить у те, що зможе перемогти. Та зрозуміти, наскільки ти сильний, можна лише у поєдинку із сильним суперником. Досі ж Вахові такі не траплялися…

Володимир Кличко

Зріст — 198 см

Розмах рук — 206 см 

Поєдинки 58 — 3, 51 КО

Маріуш Вах

Зріст — 202 см

Розмах рук — 208 см

Поєдинки 27 — 0, 15 КО