Не треба бути вдумливим футбольним аналітиком, щоб зрозуміти: саме два матчі на екваторі групового турніру Суперліги мали визначити подальшу турнірну долю команди Сергія Реброва. Та обставина, що суперником «біло-блакитних» в цьому протистоянні став чинний чемпіон англійської Прем’єр-ліги, не додавала оптимізму шанувальникам Андрія Ярмоленка та його партнерів.

Матч-відповідь «Челсі» — «Динамо» на «Стемфорд Брідж» мав особливий підтекст для наставників обох команд. 4 листопада виповнилося 19 років доньці керманича «аристократів» Жозе Моурінью. З цієї нагоди підтримати свого чоловіка на знамениту лондонську арену завітала його дружина. З ложі для почесних гостей за грою спостерігав і володар «Золотого м’яча» Андрій Шевченко разом із сином Реброва Дмитром, який тренується в футбольній школі столичного «Тоттенгема».

Зрештою пам’ятний подарунок для своїх рідних і численних уболівальників вдалося зробити досвідченішому та титулованішому португальському фахівцеві. Зізнаємося чесно: зараз у розпорядженні «Особливого» така розкішна когорта виконавців найвищого міжнародного рівня, якій може позаздрити чимало його колег. До речі, кращий футболіст звітного поєдинку бразилець Вілліан зробив собі ім’я саме в українській Прем’єр-лізі, завоювавши свої титули в складі «Шахтаря».

У першому таймі екс-хавбек «гірників» змусив помилитися захисника киян Олександра Драговича. А вирішальний м’яч забив своїм фірмовим ударом зі штрафного — 2:1. Ще одна цікава деталь: кращий гравець чемпіонату Англії минулого сезону Еден Азар вийшов на заміну у вирішальний момент зустрічі і допоміг схилити шальки терезів на користь господарів. Ця поразка стала одинадцятою для київської команди на футбольному полі Туманного Альбіону. Лише двічі нашому найтитулованішому клубу вдалося зіграти внічию. Серед підопічних Андрія Реброва найвищу оцінку, як і в київському поєдинку, отримав центральний захисник Євген Хачеріді.

На полі «Олімпійського» грізний форвард «Челсі» Дієго Коста 12 разів брав участь у дуелях на другому поверсі. При цьому 27-річний гравець лондонського клубу та збірної Іспанії вийшов переможцем лише в одній із них. Безперечна заслуга в цьому нашого центрбека Хачеріді.

Так само дисципліновано і надійно зіграв Євген в Лондоні. А ось Ярмоленко знову не зумів продемонструвати свої найкращі якості.

Сергій РЕБРОВ,
головний тренер «Динамо»:

— Ми грали із сильним і серйозним суперником. У рідних стінах «Челсі» продемонстрував свій рівень. У другому таймі мої підопічні заграли інтенсивніше, з’явилася впевненість, але, зрештою, програли через власні помилки. Чи можна вважати Драговича антигероєм? Звісно, ні, адже у пропущеному голі винувата вся команда. Ми його підтримали в роздягальні — у нього вийшло зрівняти рахунок.

У нас  попереду ще дві гри. Звісно, боротимемося  в групі до останнього туру. Адже це найпрестижніший європейський клубний турнір. Тут кожне очко — на вагу золота.

Драгович: бійтеся фарбованих блондинів! Фото з сайту uefa.com

Жозе МОУРІНЬЮ,
головний тренер «Челсі»:

— «Динамо» — сильна команда, яка вирізняється дисциплінованою грою, знає, чого прагне досягти на футбольному полі. Часи, коли команди з України та Росії ми розцінювали як слабших суперників, залишилися в минулому. Матч ЦСКА з «Манчестер Юнайтед» і обидва наші матчі з киянами це вкотре довели.

Щодо  турнірної ситуації в групі, то доля «Челсі» в руках наших футболістів. Сподіваюся, в Лігу Європи з нашого квартету потрапить«Динамо», а не наша команда.

Минулого сезону ще один український клуб «Дніпро» дійшов до фіналу Ліги Європи. А нинішня команда Сергія Реброва сильніша за дніпропетровців, тому має високі шанси домогтися успіху в цьому турнірі.

Юрій РОМАНЧУК
для «Урядового кур’єра»,
Лондон — Київ