ПРЕМ'ЄРА

У Черкасах втілюється грандіозний проект -театральна постановка поеми-тетралогії відомого українського поета зі Львова Богдана Стельмаха "Тарас". Твір поєднує лірику, філософію, містерію, перекидаючи містки з минулого в сучасність.

Автор почав створювати її ще наприкінці 80-х, тоді ж побачили світло рампи дві перші частини, присвячені дитинству та юності Тараса Шевченка. Вистави мали такий успіх, що у Львові з'явився пам'ятник Великому Кобзареві.

Прем'єра першої частини епосу "Тарас. Слава" відбулася в Черкасах на початку березня. Упродовж кожного з наступних років у місті планують ставити по одній виставі, а вже 2014 тут можна буде переглянути всі частини одразу. Режисером проекту став Сергій Проскурня.

- У 2014 році відбудеться грандіозна постановка із застосуванням мультимедіа, специфічного звуку. І загалом це має бути чи не найбільшою подією в Україні та й у світі, який шанує пам'ять Кобзаря, - розкриває секрети режисер Сергій Проскурня.

До роботи над виставою залучено акторів Черкаського театру і з Києва. Головну роль виконав заслужений артист України Петро Панчук - актор Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Глядачі схвально відгукнулися про постановку, яка спонукала їх перечитати Шевченка, і дещо по-іншому переосмислити.

Постановку вистави здійснено за спонсорські кошти. Організаційну підтримку у створенні проекту надала міська рада.