ОБМІН ДУМКАМИ

Про те, як підтримувати і розвивати відносини  з сусідами, 
йшлося під час розмови Президента та Прем’єр-міністра

Зокрема, у ході бесіди порушувалася і тема перебування у Москві Миколи Азарова та підготовка до засідання українсько-російської Міждержавної комісії, яка має відбутися восени під головуванням двох президентів. Віктор Янукович підкреслив, що заплановані зустрічі глави українського уряду з представниками російської влади, і насамперед із Прем’єр-міністром Володимиром Путіним, дуже важливі для підготовки засідання комісії. Він також зауважив, що наразі практично всі підкомісії закінчують підготовку  проектів двосторонніх документів, які будуть підписуватися у ході засідання.

Глава держави у розмові з Прем’єр-міністром позитивно відзначив зростання товарообороту між Україною та Росією. «Я хотів би від вас почути, що нам треба зробити, аби зберегти цю динаміку зростання товарообороту, яка з цього року збільшується порівняно з минулим», – зазначив він. Президент та Прем’єр також обговорили питання щодо українсько-російських газових угод.

Микола Азаров після зустрічі з Президентом зазначив: «Позиція України спрямована на поглиблення та зміцнення двосторонніх відносин, і це буде головними у наших переговорах». Говорячи про законотворчу роботу уряду, Прем’єр наголосив, що, передусім, дуже важливими є зміни до держбюджету на поточний рік і прийняття їх у Верховній Раді. «Нам важливо, щоб з 1 липня вступила у силу нова тарифна сітка для працівників бюджетної сфери, щоб ми змогли здійснити підвищення заробітних плат та цілу низку інших заходів щодо соціального захисту», — зауважив керівник уряду.