ФУТБОЛ

«Динамо» обіграло російські клуби, «Шахтар» фінішував останнім

Кияни набрали в чотирьох іграх 10 очок, «Спартак», петербурзький «Зеніт» і український чемпіон — по чотири. Завдяки іншим показникам, зокрема співвідношенню забитих і пропущених м’ячів, москвичі посіли друге місце, а команда Лучано Спалетті — третє. Щоправда,  попри це всі учасники  об’єднаного турніру отримали однакові призові — по одному мільйону доларів.

Попереду у кожного з недавніх товаришів-суперників  свої завдання  на міжнародній арені: клуби стартують у єврокубках  різного гатунку і з різних позицій. Та, мабуть, усвідомлюють, що  якби  грали в одній першості, можливостей було б ще менше…

Уболівальники у свою чергу  перший млинець від  ідеологів об’єднаного чемпіонату  проковтнули без ентузіазму. Приємно, звісно,  що київське «Динамо» у неділю  впевнено переграло московський «Спартак»   у завершальному матчі (респект тому, хто верстав календар. — Г.Р.).

Отож  підопічні Олега Блохіна підтвердили своє лідерство серед найкращих команд пострадянського простору. І, як завважив один досвідчений уболівальник, «Динамо» — «Спартак» — це завжди «Динамо» — «Спартак». Тільки легіонерів побільшало.

Новий нападник «Динамо» конголезець Мбокані (у білому) вигравав всі протиборства у центрі поля і багато бив з різних дистанцій. На жаль, поки що безрезультатно. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

З перших хвилин матчу на  НСК «Олімпійський»  вийшли Джермейн Ленс та Дьямерсі Мбокані. Саме ці гравці у першому таймі зустрічі і стали головними дійовими особами.  І саме Ленс забив перший гол киян, скориставшись невпевненими діями Бризгалова. Джермейн обіграв захисника, вийшов віч-на-віч із Песьяковим та легко переграв стража воріт москвичів у ближньому бої.

Після перерви  кияни подвоїли перевагу — Селін точно прострелив на ногу Гусєву. Підопічні Валерія Карпіна  забили гол престижу за хвилину до фінального свистка — Інсурральде виграв перше протиборство із Селіним і замкнув навіс Комбарова з флангу.  От і вся ностальгія.

Президент федерації футболу України Анатолій Коньков  в інтерв’ю одному зі спортивних видань зазначив, що  позиція ФФУ щодо  об’єднаного чемпіонату Росії і України не змінилася: «Ми, як і раніше, проти його створення у зв’язку з тим, що наш національний чемпіонат занадто цінний і занадто значимий як для національної федерації, так і для країни загалом. Тому український чемпіонат не буде частиною чогось».