СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ

На Київщині запрацювала резиденція та пошта казкового персонажа

Надворі кінець грудня, і до Нового року залишилися лічені дні. У цей час десь глибоко в єстві поступово набирає сили дивовижне відчуття очікування дива. І що ближче до свята, то реальнішою стає надія на те, що казка таки прийде, окутає тебе загадковим теплом, з головою накриє лагідними хвилями щирої, доброї безтурботності. Хай хто що говорить, але крихітну частинку цієї святкової атмосфери відчувають навіть сорокарічні скептики. А що вже казати про дітей, які з нетерпінням чекають на святкову ніч, коли до оселі обов’язково має завітати Дід Мороз і покласти під ялинку омріяний подарунок.

Святковий танок — генератор усмішок. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Але цього року події пішли трохи іншим шляхом: казковий бородань та його онука Снігуронька запрошують діточок до власного помешкання. І не треба їхати на Північний полюс, адже Дід Мороз відкрив свою резиденцію поблизу Києва.

Окрім пошти працює і кухня. Фото автора

Кращого місця для цього, ніж мальовниче містечко Буча, годі й шукати, адже значна частина цього населеного пункту розташована фактично в лісі. Величезні сосни, припорошені снігом, навівають тишу та спокій. Саме тут, на базі навчального центру Укрпошти, відкрито казкову резиденцію Діда Мороза. Місце обрано ще й із практичних міркувань, адже щороку на адресу улюбленця дітей надходять тисячі листів, у яких малеча просить про новорічні подарунки. Подекуди листи настільки зворушливі, що небайдужі листоноші протягом багатьох років купували подарунки за власні кошти і надсилали діточкам.

З огляду на таку ситуацію, Укрпошта разом із партнерами вирішила започаткувати проект «Резиденція Діда Мороза», завдяки якому кожна дитина, яка напише лист Дідові Морозові, вказавши зворотну адресу, обов’язково отримає подарунок. Листи прийматимуть до 15 січня. А 14 січня 50 маленьких шукачів казки, які напишуть найбільш зворушливі листи, буде запрошено до резиденції, де вони матимуть змогу на власні очі побачити, як працює пошта Діда Мороза, взяти участь у казковій програмі і, звичайно, отримати подарунки. Офіційно ж резиденція запрацювала 13 грудня. Кореспонденти нашої газети не змогли пропустити такої нагоди і відвідали помешкання Діда Мороза.                              

Уже на під’їздах до резиденції на узбіччі було припарковано зо три десятки автомобілів, а на вході зібралася маленька юрба серйозно налаштованих дітлахів. Чому серйозних? А хто ось так візьме й одразу повірить, що за кілька хвилин побачить самого Діда Мороза? Безперешкодно потрапивши на територію резиденції (вхід безкоштовний, і цьому вже дивувалися дорослі), гості попрямували до головного місця — казкової пошти.

Усередині все по-справжньому: по периметру розташовані столи, на яких помічники Дідуся сортують листи. А на видноті казковий бородань особисто передивляється всю кореспонденцію. Тим часом у залі розгортається казкове дійство. Протягом години малеча стає свідком захопливих подій, де Снігуронька разом із помічниками намагається завадити Сніговій Королеві та її прибічникам зіпсувати свято. Останнє слово залишається за Дідом Морозом, який, відірвавшись від листів, втручається у конфлікт. Добро перемагає, і діточки разом із казковими героями заводять святковий танок.

Після такого діти вже відкрито і щиро усміхаються, адже будь-які сумніви щодо реальності казки залишаються в минулому. Підігріває радість дітей і те, що на виході кожен отримує подарунок. До того ж, просто на місці можна написати лист і передати його Дідові Морозові особисто.

Ще один сюрприз чекає малечу на вулиці, де можна безкоштовно покататися на кудлатих поні. Інструктори розповіли, що ці тварини дуже позитивно впливають на дітей, якось передають їм енергію, не чутну для вуха дорослих мелодію. Однак малеча чує й іноді навіть підспівує. Чим не казка, чим не диво?

ДОВІДКА "УК"

Резиденція Діда Мороза працює за адресою: 08293 м. Буча, Київська обл., вул. Інститутська, 22