СЕ ЛЯ ВІ

Буваючи у відрядженнях у віддалених поліських селах, з подивом  довідалася, що їх жителі часто звіряють час і запам’ятовують події за улюбленими телесеріалами, програмами  та шоу.

Якось дві бабусі всерйоз засперечалися, коли почалася гроза і не стало світла: під час «Мама у законі» чи «Здрастуйте, я – ваша мама!», які йшли приблизно в однаковий час на різних каналах. Боюся, якби нині збереглася традиція вести літописи, то вони мали б приблизно такий вигляд:

«Року 2011, день 738  від початку т/с «Обручка». Водій автівки, що збився з дороги, мусив оселитися в курені на березі річки, бо не мав у кого розпитати, куди потрапив і як вибратися на трасу. Село було зовсім безлюдним: всі, міцно замкнувши двері та ворота, дивилися нову серію популярного телесеріалу. Тільки  тоскно кургикали голодні свині та мекали кози.

Лавошниця Степанида причепила на дверях новий розпорядок дня із зрозумілішими для односельців часовими відтинками: «Магазин працює від т/с «Таємниці слідства 9» до т/с «Дівоче полювання». Перерва: від т/с «Татусеві дочки» до т/с «Красуні в Кливленді».

Ідею підхопив сільський умілець Грицько і змайстрував годинник, на якому цифри замінено назвами телесеріалів та популярних передач. На позачерговому сході села, який відбувся під час 5-хвилинної програми «Погода на курортах», проголосували за те, щоб поставити виробництво зручних хронометрів на потік.

У період між т/с «Єфросинія» і т/с «Маруся» приїхали міняйли, пропонували крупи, олію, макарони, борошно і цукор в обмін на картоплю. Жвава торгівля розпочалася тільки під час т/с «Моя прекрасна няня», який усі передивилися вже тричі».

Звісно, це жарт, однак у ньому не надто й фарби згущено. «Замилені» очі багатьох наших співгромадян  дивляться на життя крізь життєрадісне скельце блакитного екрана…