Минулими вихідними на футбольних полях України відбулися матчі перенесеного 12-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Головною інтригою протистояння «Динамо» та «Металурга» було те, чи матч узагалі  відбудеться. Усім відомо, які проблеми має запорізький клуб. А тут ще й фанати команди закликали бойкотувати домашній матч, який вирішили провести не в Запоріжжі, а у Києві. Виявилося, що для людей, які допомогли «Металургу»  дотриматися до зимової перерви, не під силу було організувати приїзд чинного чемпіона.

Сусіди по ар’єргарду турнірної таблиці «Металіст» і «Чорноморець» у  звітному турі  розійшлися миром. «Футбол без нас проживе. Чи проживемо ми без футболу?» — такими словами наставник харків’ян Олександр Севідов мотивував своїх підопічних на останній цьогорічний матч. Однак вони більше переймаються іншим запитанням: «Заплатить чи не заплатить?», і вже втомилися вірити обіцянкам президента клубу, який переховується.

Тим часом у  центральному матчі туру дніпропетровський «Дніпро» на власному полі поступився луцькій «Волині», зазнавши третьої поспіль поразки і віддалившись від третьої позиції вже на шість очок.

Матч для команди Мирона Маркевича пройшов уже у звичному для футбольної спільноти стилі. Беззубість в атаці, попри наявність гольових моментів, укупі з неорганізованими діями позаду. Натомість «Волинь» використала чи не єдину свою можливість у матчі й несподівано для всіх поїхала із Дніпропетровська з трьома очками. 

На післяматчевій прес-конференції головний тренер дніпропетровців заявив: щоб «Дніпро» і надалі був «Дніпром», потрібно серйозно займатися командою.

Попереду — сезонна пауза, яку команди з різних частин турнірної таблиці заповнюватимуть у міру своїх можливостей. Хтось  придивлятиметься до  вдалих пропозицій трансферного ринку, а комусь час задуматися про виживання.  До речі, за даними офіційного сайту Прем’єр-ліги, всі сім матчів перенесеного 12-го туру відвідали 17 584 глядачі, а це найгірший показник сезону. Це на чотири тисячі менше, ніж у 16-му турі.

Ганна РОМАШКО
 для «Урядового кур’єра

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 12-й тур

Шахтар — Карпати — 3:0 
Голи: Едуардо (56), Ісмаїлі (85), Тейшейра (88)

Металург З  — Динамо — 0:6  
Голи: Ярмоленко (8), Петрович (22), Гармаш (47), Теодорчик (61), Гусєв (87, пен., 90+2)

Ворскла — Зоря — 0:2 
Голи: Будківський (54), Сіваков (74)

Говерла — Олександрія — 1:2 
Голи: Хльобас (41) — Голєнков (32), Запорожан (90)

Дніпро — Волинь — 0:1
Гол: Шарпар (85)

Сталь — Олімпік — 1:0
Гол: Кучеров (16)

Металіст — Чорноморець — 2:2
Голи: Родіч (34), Прийомов (57) — Смирнов (5), Коркішко (62)

Турнірне становище команд після 16-ти турів:  

1. Шахтар — 43;
2. Динамо — 43;  
3. Зоря — 34;
4. Дніпро — 28;
5. Волинь — 27;
6. Ворскла — 25; 
7. Олександрія — 22;
8. Карпати — 21;
9. Сталь — 16;
10. Олімпік — 14;
11. Металіст — 11;
12. Чорноморець — 10;
13. Говерла — 10;
14. Металург — 3.