РОБОЧА ПОЇЗДКА

У Миколаєві Президент Віктор Янукович заявив про підтримку державою нових проектів у морегосподарському комплексі 

Першим у програмі візиту Президента було відвідування молодого, але успішного підприємства, яке зарекомендувало себе в Україні та світі, — ТОВ «Евері». Тут Віктор Янукович дізнався про особливості роботи морського перевантажувального комплексу та зустрівся з колективом підприємства. Як повідомив Президенту генеральний директор компанії «Орексім» (до складу якого входить «Евері») Сергій Присяжнюк, лише за сім років існування їм вдалося зайняти одну з провідних позицій на українському ринку з перевантаження бурякової меляси та рослинної олії.

За час існування на ринку українські та іноземні інвестори вклали в розвиток підприємства понад 200 мільйонів гривень. 

Як зазначив на зустрічі з працівниками Віктор Янукович, «добре, що ви, як одне з провідних підприємств у системі логістики, конкурентоздатні і відомі на мапі світу. Завдяки таким підприємствам, як ваше, будується нова держава, нова Україна. Наше завдання — зробити всю країну, як ваше підприємство. Сучасною, модернізованою, і щоб кожна людина мала робоче місце і відчувала себе соціально захищеною». На запитання людей стосовно забезпечення стабільності в державі Віктор Янукович відповів: «На жаль, у нас в політиці став надто популярним популізм. Навіщо декларувати якісь мрії, коли треба просто працювати, а не жити ілюзіями та давати порожні обіцянки?»

Підприємство «Евері» вразило главу держави сучасними підходами до роботи. Фото Укрiнформу

Ознайомився Президент і з роботою одного з провідних підприємств морегосподарського комплексу —  ДП «Дельта-лоцман». Главі держави були продемонстровані сучасні навігаційні карти в онлайн-режимі, які використовує підприємство для навігації руху суден у підпорядкованих йому акваторіях. Також Віктор Янукович відвідав сучасний галузевий тренажерний центр з підготовки й перепідготовки морських лоцманів і лоцманів-операторів та мав можливість постояти за штурвалом судна-тренажера. Крім того, йому продемонстрували можливості сучасного спеціалізованого судна «Інгульський», яке було побудоване торік та призначене для виконання днопоглиблювальних робіт.

Реальним доказом впровадження соціальних ініціатив Президента України та підтвердженням тези, що «жодна дитина не повинна бути поза увагою держави», є діяльність Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Віктор Федорович завітав до закладу із подарунком: він вручив обладнання для комп’ютерного класу, яке спеціально адаптоване для дітей з обмеженими можливостями. Це унікальний заклад, у якому діти-інваліди проходять комплексну реабілітацію, спрямовану на їх розвиток, навчання основним соціальним та побутовим навичкам, створення передумов для інтеграції в суспільство. Установа безплатно надає послуги дітям-інвалідам від народження до 18-річного віку. Дитина забезпечується проживанням у кімнатах на 2-3 місця зі всіма зручностями та п’ятиразовим харчуванням. Щороку збільшується кількість пацієнтів комплексу. Якщо 2010 року реабілітаційні послуги отримали 724 дитини, то минулого — 850.

Підводячи підсумки поїздки на зустрічі з адміністративно-господарським активом області, Віктор Янукович зазначив, що «Миколаївщину вирізняє її вигідне географічне положення, тож потрібно повною мірою використовувати його на благо розвитку регіону». Важливим є створення морегосподарського кластера, який дає змогу щороку обробляти до 25 мільйонів тонн вантажів. Але сьогодні є всі передумови для збільшення цих показників удвічі. Головне — створити сприятливі умови для залучення інвесторів у морегосподарський комплекс і сільське господарство.