У день професійного свята бажаю журналістам України нових можливостей в реалізації їхніх завдань — високо нести стандарти журналістики, завжди бути надійним комунікатором суспільства, об’єктивно і правдиво інформувати людей про все, що відбувається в країні та світі.

Журналістика в Україні стала чутливим барометром розвитку демократичних процесів, санітаром, що допомагає очищати суспільство від усіх негативних явищ, значимим помічником в боротьбі з корупцією. Переконаний, журналісти і надалі залишатимуться на вістрі життя і зроблять вагомий внесок у справу реформування нашої країни. А влада робитиме все для подальшого розвитку свободи преси в Україні.

Бажаю добра і здоров’я усім журналістам України.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

Дорогі друзі!

Від імені уряду щиро вітаю Вас з професійним святом — Днем журналістики.

Забезпечення реалізації в Україні основоположних принципів демократії — свободи слова та незалежності засобів масової інформації є одним з головних завдань органів державної влади.

Уряд цінує роль журналістів у процесі демократичного державотворення і покладає на Вас великі сподівання та надії.

Переконаний, що Вам вистачить мудрості та громадянської зрілості, щоб виконувати у такі непрості, переломні для країни та суспільства часи свою найголовнішу місію — подавати достовірну інформацію, об’єктивно висвітлювати події і процеси, неупереджено виявляти недоліки та помилки, свідомо підтримувати позитивні зміни.

Бажаю Вам життєвих гараздів, творчого натхнення, шани і визнання, особистого щастя та здоров’я!

З повагою

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ