Перед нашими очима «Ворскла» перетворюється на грозу фаворитів. У рідних стінах симпатична команда Василя Сачка вже відбирала очки у віце-чемпіона  — «Металіста» (1:1) і бронзового призера першості — «Динамо» (2:2). У середині квітня Денис Дедечко з партнерами створили справжню сенсацію, обігравши одноосібного лідера — «Шахтар».

  Ця перемога для мене найвагоміша як для тренера, — зізнався після фінального свистка наставник полтавців. — Ніхто не сперечатиметься з тим, що футболісти «Шахтаря» технічніші, швидші і майстровиті. Мої хлопці протиставили суперникові максимальну самовіддачу, за що і були винагороджені.

На зимову перерву гірники пішли, випереджаючи «Дніпро» на шість очок. Навесні підопічні Мірчі Луческу вже мало нагадують самих себе: поразка на «Донбас Арені» від команди Хуанде Рамоса, ще одна несподівана втрата очок у Полтаві. Як підсумок, за сім турів до закінчення чемпіонату дніпропетровці наздогнали помаранчево-чорних, маючи гру в запасі.

Минулої суботи хороший шанс впритул наблизитися до чинного чемпіона  мало столичне «Динамо». У Львові гості двічі вели в рахунку після розкішних голів у виконанні Мігеля Велозу та Мбокані, однак втримати перевагу так і не зуміли. Злий жарт з киянами зіграла не відсутність основних захисників — Хачеріді, Драговича і Вукоєвича, а невпевненість голкіпера. Олександр Рибка, який напередодні відзначив своє 27-річчя, припустився двох незбагненних помилок. Коли Гладкий забивав другий м’яч у ворота гостей, склалося враження, що Рибку хтось прив’язав до ближньої штанги…

Бразильський легіонер гірників Фред (ліворуч) завтра проти киян не зіграє. Фото з сайту ФК «Шахтар»

Завтра о 20.00 на НСК «Олімпійський» уболівальників чекає захопливе видовище: «Динамо»  проти  «Шахтаря». У складі гостей не зможе зіграти ключовий гравець середини поля Фред. Бразилець отримав чергове попередження і змушений пропустити вкрай важливий поєдинок.

Щоб зберегти шанси на путівку в Лігу чемпіонів наступного сезону, команда Олега Блохіна повинна перемагати.

ТАБЛО «УК»

25 тур

Іллічівець — Волинь — 1:0 

Гол: Довгий (62)

Металург Д — Севастополь — 3:0

Голи: Мораєс (15), Александре (18,36)

Ворскла — Шахтар  — 1:0

Гол: Яхович (84)

Зоря — Чорноморець — 1:0 

Гол: Болі (20)

Карпати — Динамо — 2:2 

Голи: Гладкий (74), Федорчук (50) — Велозу (32),  Мбокані (57)

Дніпро — Металург З — 1:0

Гол: Селезньов (75)

Металіст — Таврія — 1:0

Гол: Марлос (36)

Лідери: Шахтар — 47 очок, Дніпро — 47, Динамо — 43, Металіст — 37, Чорноморець — 36, Ворскла — 33.