НАПЕРЕДОДНІ

Організатори новорічного шоу в Києві намагатимуться вразити глядачів

Торік у рейтингу міст країни, цікавих для зустрічі Нового року, Київ опинився аж на восьмому місці. Лідером став Львів, за ним — Чернівці й Одеса, навіть Кам’янець-Подільський випередив столицю. Бо ж там пропонувалися цікаві новорічні розваги в народних традиціях, історичній стилістиці, щось незвичне…

«А в Києві що? — лише салют та концерт» — такий відгук ми знайшли на одному з Інтернет-сайтів. Нині ж у КМДА сподіваються, що не лише кияни, а й жителі інших міст захочуть зустріти Новий рік на головній площі країни.

Чиновників не бентежить навіть неоднозначна реакція на саму ялинку, яка стала першим і далеко не приємним сюрпризом для багатьох. Ніхто не був проти штучного символу свята, адже це збереже живі дерева (торік на новорічну красуню їх пішло 460). Але та 40-метрова «складна інженерна конструкція», що з’явилася на Майдані, розчарувала багатьох. А коли з неї почали знімати щойно одягнуті прикраси, ще й стала приводом для кпинів на адресу мерії.

Та в КМДА впевнені, що зможуть приємно здивувати людей. Хоч усі нюанси оздоблення досі тримають у таємниці аж до новорічної ночі, однак дещо уже стало відомо. А саме: що остаточний варіант оформлення ялинки буде виконаний у футбольній стилістиці.

Прес-служба КМДА «розсекретила» ще одну таємницю — те, що на освітлення ялинки використали понад 17 км гірлянд, які сяятимуть не традиційними п’ятьма, а шістьма кольорами.

У КМДА кажуть, що, прагнучи створити дух футбольного свята з перших хвилин Нового року, цій темі присвятили все оформлення Майдану та святкову шоу-програму. Вона розпочнеться 31 грудня о 21 годині і триватиме до 2 години ночі 1 січня. Гостям свята створюватимуть добрий настрій гурти «ВВ», «ТНМК», «Скрябін», «Время и Стекло», Руслана, Еріка, Коля Серьга та інші. Артисти обіцяють глядачам нові пісні, новорічні хіти, які присвятять Євро-2012, Україні, нашій національній збірній з футболу. У прямому ефірі новорічне шоу можна буде побачити на телеканалах «М1» та ТРК «Київ». До слова, згідно з опитуванням киян, 71% зустрічатимуть Новий рік удома.

КОМПЕТЕНТНО

Олександр ПОПОВ,
голова КМДА:

— Євро-2012 — це не тільки велика футбольна подія, а й національне свято для України. Київ за допомогою численних та різноманітних заходів створюватиме та підтримуватиме атмосферу грандіозного європейського свята. А розпочнемо одразу в новорічну ніч! Я переконаний, що остаточний образ новорічного дерева сподобається киянам. Це, безумовно, експеримент. Він відповідає футбольному духові року, що наближається. Проте якщо киянам ця ялинка не сподобається, то ми шукатимемо інші варіанти. Уже з наступного року започаткуємо проведення загальноміського конкурсу на дизайн та оформлення головної новорічної ялинки. Рішення прийматимуть кияни, і це буде правильно.