Як зазначив голова Краснопільської райдержадміністрації Юрій Яремчук, відтепер юні футболісти селища мають змогу тренуватися і проводити зустрічі з ровесниками на добротному полі, яке відповідає всім технічним вимогам і стандартам. Загальна вартість — мільйон гривень, з яких 740 тисяч виділила Федерація футболу України, решту — місцеві підприємці. Тобто будова обійшлася без жодної бюджетної гривні.

На свято до юних спортсменів-краснопільців завітали поважні гості, серед яких головний тренер національної збірної України з футболу уродженець району Михайло Фоменко, перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, голова Сумської ОДА Микола Клочко та інші. Перший удар по м’ячу зробив Михайло Фоменко, який побажав юним футболістам досягти високих спортивних вершин. І додав, що національна збірна України чекає на талановите поповнення з Краснопілля.

У турнірі-відкритті перемогли юні футболісти з Липової Долини, а місцевим дісталося «срібло». Фото Олександра МОЦНОГО

Того дня юні спортсмени провели на новому майданчику турнір за участі чотирьох команд області. Перемогу святкував «Тайфун» з Липової Долини, а місцевому «Явору» дісталося «срібло». До слова, минулої осені футбольне поле введено в експлуатацію в селищі Жовтневе Білопільського району. Тамтешня агрофірма «Вікторія» на чолі з директором Сергієм Бондаренком опікується розвитком спорту і готується здати в експлуатацію ще одне поле.

На новосілля очікують й у селищі Степанівка Сумського району, звідки родом відомий гравець київського «Динамо» та збірної України Олег Гусєв. Там також уже мають один майданчик, однак не зупиняються на досягнутому, прагнучи створити максимально зручні умови для заняття спортом усім охочим.