Такого висновку дійшли учасники колегії  Держкомтелерадіо, де зокрема обговорювали, як державні телерадіоорганізації висвітлювали заходи, спрямовані на патріотичне виховання громадян.

Так, зазначалося, що з цією метою було організовано телемарафони «З вами Бог і Україна», «Усе для Перемоги» (Волинська телерадіокомпанія), «Місто-герой — героям» (Одеська ТРК), «Благодійний прорив» (Полтавська ТРК). Постійну увагу колективи компаній приділяють висвітленню волонтерської діяльності.

Докладніше присутні ознайомилися з діяльністю Чернігівської телерадіокомпанії, яка веде цифрове ефірне телевізійне мовлення 11 годин на добу. Охоплення жителів області становить близько 60%. Аналогове ефірне телевізійне мовлення здійснюється 12 годин на добу на обласній мережі та охоплює близько 87% населення області.

Водночас, зазначили члени колегії, для Чернігівської області як прикордонного регіону нагальною є потреба забезпечити домінування українського інформаційного продукту в медіа-просторі та налагодження протидії російській пропаганді. Адже однією із загроз інформаційній безпеці країни на території області є недостатнє покриття сигналами національних телемовників території прикордонних із Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів. Тим часом у низці населених пунктів наявний якісний сигнал телеканалів російського телебачення, зокрема і заборонених для поширення на території України.

Тому вкрай потрібно, вважають посадовці Держкомтелерадіо, завершити будівництво телевізійних веж у м. Ніжин та у м. Любеч Ріпкинського району.

Члени колегії погодилися з пропозицією генерального директора Київської державної телерадіокомпанії Олександра Савенка організувати між обласними державними мовниками обмін програмами про героїв АТО. Це має особливе значення, адже через захоплення Донецької та Луганської телерадіокомпаній та більшості передавальних станцій цих регіонів проросійськими терористами діяльність там телерадіоорганізацій, а також трансляцію програм українських телеканалів та радіостанцій було фактично припинено.

Загалом, зазначали на колегії, задля посилення інформаційної безпеки варто розробити державну програму, спрямовану на забезпечення трансляції сигналів українських телерадіомовників у прикордонних районах.

Йшлося на колегії про результати законопроектної та організаційної роботи Держкомтелерадіо та НТКУ щодо створення Національної суспільної телерадіокомпанії України. Зокрема підготовлено законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», яким передбачено приведення чинного законодавства у відповідність до прийнятого закону.