Шановні педагоги, дорогі учні, студенти! День знань 1 вересня святкує весь наш народ. Адже саме з навчання починається незвіданий і нелегкий шлях кожної людини до свого місця в житті.

Тому найщиріші слова подяки - вчителям. Саме вони щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Низький уклін викладацькій когорті України, котра попри будь-які труднощі самовіддано творить майбутнє нашої держави.

Бажаю усім школярам, студентам задоволення від процесу опанування знаннями. Зичу педагогам задоволення від роботи з підростаючим поколінням. Всім - і тим, хто тільки вирушає в дорогу за знаннями, і тим, хто веде наше майбутнє цією дорогою, - бажаю міцного здоров'я, наснаги та впевненості у власних силах.

А тим, хто вже пройшов дорогою навчання, пропоную в цей день згадати добрим та теплим словом всіх своїх наставників. Ми всі повинні пам'ятати, що в наш час кращий спосіб зробити дітей щасливими і успішними в житті - це дати їм якісну, конкурентоспроможну, достойну ХХІ сторіччя освіту.

Нехай цьогорічний Першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину!

Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ