Дорогі діти, шановні батьки!

Щороку 1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.

Це особливий день не лише для маленьких громадян нашої держави, але і для суспільства як нагадування про його відповідальність за виховання та захист підростаючого покоління.

Питанням сім'ї, материнства і дитинства уряд завжди приділяє найбільшу увагу. Пріоритетом державної політики є турбота про дітей, які залишилися без батьківської опіки і яким особливо необхідна підтримка. У цей день хочу висловити слова щирої подяки кожній родині, яка усиновила дитину, кожному з прийомних батьків та батьків-вихователів.

Дитяча усмішка - найкраща нагорода для дорослих. Ми повинні діяти так, щоб подолати перешкоди і реалізувати весь потенціал України на благо дітей; побудувати Україну і світ, в якому б дітям жилося якнайкраще в умовах миру, добробуту, любові та поваги.

Хай щедрість та милосердя Вашої душі заради наших дітей примножуються з кожним днем!

Дорогі діти! Нехай у Ваших серцях не буде місця розчаруванню і байдужості. Вірте у власні сили, наповнюйте своє життя цікавими і добрими справами, яскравими враженнями та зустрічами. Нехай втілюються в життя всі задуми, відкриваються нові можливості для самореалізації та творчого розвитку. Знайте, що суспільство стає кращим завдяки Вам!

Бажаю міцного здоров'я, щастя та злагоди.

Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ