Дорогі випускники!

Сьогодні у вашому житті відбулася надзвичайно важлива подія. Останній шкільний дзвоник сповістив вам про початок нового дорослого шляху.

Шкільні роки - незабутні. Перші друзі, перше кохання, перші уроки - як шкільні, так і життєві. Згадуючи ці світлі дні, у кожного з нас, незалежно від віку, стає тепліше на душі. Адже усі ми родом із дитинства.

Попереду - великий шлях. Зараз перед вами відкриті усі двері. Ставте собі найвищі цілі та впевнено досягайте їх. Адже саме ви вже за 10 років будете визначати долю України.

Окремо хочу привітати батьків, учителів та усіх освітян. Сьогоднішні випускники росли у вас на очах. І вашими зусиллями стали цілком сформованими особистостями. Дякую вам за цю важку і дуже відповідальну роботу.

Бажаю усім вам міцного здоров'я і впевненості у власних силах. Широкої вам і щасливої життєвої дороги!

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

***

Дорогі діти!

Шановні вчителі та батьки!

Від імені уряду та від себе особисто щиро вітаю Вас із святом останнього дзвоника! Останній дзвоник підводить підсумки навчального року та знаменує подолання чергової сходинки у Вашому житті.

Для випускників останній шкільний дзвоник - це початок дороги у нове, доросле життя, в якому щодня доведеться робити самостійний вибір та відповідати за свої вчинки.

Україні сьогодні, як ніколи, потрібні роботящі руки, розумні голови, дбайливі господарі, люди нової генерації та високодуховні громадяни. Нехай же чекають Вас попереду нові вершини та нові досягнення!

У вирі життя не забувайте вчителів, які подарували Вам не лише знання, але і тепло сердець, частинку власної душі.

Низький уклін Вам, дорогі освітяни, вихователі та наставники. Силою Вашої думки та теплом душі твориться майбутнє держави.

Вітаю і батьків сьогоднішніх випускників, які разом із своїми дітьми пройшли цей довгий і непростий шлях, раділи їх успіхам, переймалися невдачами, підтримували у важку хвилину. Нехай же Ваші діти стануть справжніми людьми, гідними поваги.

Бажаю всім віри і впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров'я, успіхів і злагоди у Ваших родинах.

Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ