ПАРТНЕРСТВО

Компанія «Hyundai» вчора презентувала перший швидкісний поїзд Україні

Ним відстань від столиці до Харкова невдовзі можна буде подолати за 3,5 години, до Львова він домчить за 4,5 години, а в Донецьку буде за 5,5  години.

Участь у церемонії передачі першого потяга у корейському місті Чангвон взяли віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, гендиректор Укрзалізниці Володимир Козак, Посол України в Кореї Олександр Мармазов, генеральний директор «Hyundai Rotem» Лі Мін Хо.

Побачити перший потяг, виготовлений на індивідуальне замовлення для України, мала змогу не лише урядова делегація, а й представники ЗМІ, які прибули до Кореї. Дизайн справді унікальний, він відповідає найсучаснішим технічним вимогам до пасажирського рухомого складу, комфорту, енергозбереження. У вагонах зручні сидіння, широкі полиці для ручної поклажі, багажні полиці, телеекрани, сенсорні вхідні двері. Тут є також окремі туалети для людей з обмеженими фізичними можливостями, цікавий дизайн має вагон-ресторан.

На перших потягах міститиметься символіка Євро-2012. Серед інших нововведень для українців — надання пасажирам послуги бездротового доступу до Інтернету, тож час у дорозі промайне не лише швидко, а й з користю.

Красень-потяг викликає по-справжньому позитивні емоції. Фото з сайту mut.gov.ua

Борис Колесніков зазначив, що вже багато років Південна Корея асоціюється з перспективою і розвитком, а перший потяг для України — ще один доказ цього. «Цей потяг є стартом потужного майбутнього співробітництва між нашими країнами», — цитує слова урядовця прес-служба Мінінфраструктури.

Для доставки в Україну першого екземпляра заводу потрібно 45 днів. Він прибуде морем в Одеський порт уже в лютому. Після доставки його буде апробовано протягом місяця і запущено на маршруті Київ — Харків.

Два поїзди виробництва «Hyundai Rotem» прибудуть до України наприкінці лютого 2012 року, чотири — до початку травня. Ці шість електропоїздів буде надано Укрзалізниці до Євро-2012. Вони з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть ігри першості. На регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть вже з травня 2012 року. Ще чотири потяги Україна отримає після Євро-2012.