Ордери на квартири у новенькому будинку вручили 24 родинам військовослужбовців Миколаївського гарнізону. Будинок розташований на Першій військовій вулиці в селі Галицинівка Жовтневого району. В ньому  одно-, дво- та трикімнатні квартири із сучасним ремонтом та індивідуальним опаленням. Житло звели досить давно, але майже чотири роки не могли здати в експлуатацію. Причинами став не тільки брак коштів, а й бюрократичні перепони. Головна проблема «простою» будинку — відсутність підключення до мереж комунікацій.

Вручала ордери на квартири заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська. Вона сказала: «Сьогодні, під час подій, які відбуваються в державі, саме ви, професійні військові, захищаєте Україну. Дуже приємно, що Міністерство оборони знайшло кошти, яких не вистачало, щоб завершити будівництво. Від щирого серця бажаю доброго та щасливого життя у нових оселях. Якнайбільше усмішок та гарного настрою!»

оксана Янішевська вручає символічний ключ від будинку. Родини військовослужбовців чекали власного житла понад десять років. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Чиновниця передала новоселам у подарунок Державний прапор України, щоб він завжди майорів над будинком і нагадував усім про Батьківщину, яка потребує захисту. 

Житловий будинок стоїть у мальовничому куточку села, навколо сосновий ліс, поряд річка. Вікторія Костюк, дружина одного з військовослужбовців, родина якої отримала в ньому квартиру, вдячна за такий несподіваний подарунок. Вона зазначила, що сім’я понад десять років чекала на квартиру. Весь цей час мешкали у службових квартирах і вже не сподівалися на власну оселю. Жінка задоволена, що будинок в передмісті Миколаєва, адже завжди мріяла про власне житло за містом. 

Як повідомили в Миколаївській облдержадміністрації, з 2010 року це перший будинок, який здали як соціальне житло для військовослужбовців.