Запорізькі журналісти відгукнулися на заклик медиків: самі долучилися до шляхетної справи та ще й інших надихнули. Тож до благодійної акції представників ЗМІ із здачі донорської крові, яка пройшла у відділенні трансфузіології Запорізької обласної клінічної лікарні, долучилися бійці ГУ МНС України в Запорізькій області, медики, представники Народної ради Запоріжжя, члени трудового колективу компанії «Інтерком».

— Ми оголосили благодійну акцію здачі донорської крові серед журналістів, щоб підтримати колег, які сьогодні в Донецькій і Луганській областях із ризиком для життя чесно виконують свій професійний обов’язок — протистоять оскаженілому натиску ворожої пропаганди. На випадок, якщо когось поранять, — пояснила мотиви масової участі в акції представників ЗМІ глава Запорізької обласної організації НСЖУ Наталія Кузьменко.

Журналіст «УК» Наталя Зворигіна здала 350 мілілітрів крові. Фото надане автором Фото надане

Авторка цих рядків, власкор «Урядового  кур’єра» в Запорізькій області, як ініціатор акції серед запорізьких медійників першою подала приклад колегам. Із досвіду зазначу, що після процедури відчула справжнє піднесення від того, що зробила і свій внесок у справу порятунку життя. Медики ж вітають активну участь запоріжців в акції добровільного донорства.

— Наша мета — зібрати якомога більше цільної крові. На жаль, певні проблеми з її запасом для потреб пацієнтів залишаються, — констатував заступник головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Олексій Кулініч. — Дарування своєї крові — це не тільки благородний вчинок, а й приклад гуманізму. Якщо можемо допомогти людині, то повинні це зробити, адже людське життя — найвища цінність.

— Наше відділення чи не єдине в області, яке має власний мобільний пункт забору крові. З ним ми виїжджаємо на інші підприємства, в організації та установи. За цей період понад 120 осіб стали донорами. Активну участь в акції взяло і студентство — із Запорізького медуніверситету, інженерної академії, учні медичного коледжу, — каже завідувач відділення трансфузіології Олександр Саржевський.