НФРАСТРУКТУРА

 У міжнародному аеропорту "Бориспіль" розпочав роботу термінал F

Новий термінал обслуговуватиме міжнародні регулярні, чартерні і лоу-кост-рейси національних і зарубіжних перевізників. За перший день роботи термінала було здійснене обслуговування 30 рейсів на виліт і стільки ж на прибуття із загальною кількістю близько 6 тис. пасажирів. Першими відвідувачами нового термінала стали пасажири авіакомпаній "Міжнародні авіалінії України" і Utaіr з чартерами до Шарм-ель-Шейха.

"Ми планомірно і чітко виконуємо майстер-план розвитку аеропорту "Бориспіль". Це перший крок. Далі - термінал "D", інфраструктурні об'єкти. Ми будуємо систему, яка дасть змогу зробити головний аеропорт країни аеропортом міжнародного класу", - цитує слова генерального директора МА "Бориспіль" Бориса Шахсуварова УНІАН.

"Найближчим часом на новий термінал "Борисполя" буде переведено понад 40% усіх міжнародних пасажиропотоків аеропорту. Це дасть змогу значно збільшити пропускну спроможність головних повітряних воріт країни і забезпечити комфортні умови обслуговування пасажирів", - зазначив у свою чергу міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко.

Вже зараз з нового термінала здійснюють рейси такі авіакомпанії, як "Міжнародні авіалінії України", "Українські середземноморські авіалінії", Utaіr, Wіzz Аіr, Fіnnaіr, Jamahіrіya Lіbyan Arab Aіrlіnes, Royal Jordanіan, Armavіa, "ДонАвіа", "РусЛайн". Найближчим часом свій плановий перехід здійснять інші авіакомпанії.

Площа термінала становить 20685,6 кв. м. Пропускна спроможність: 900 пасажирів за годину (на виліт) і стільки ж на приліт; у піковий період існує можливість обслуговування до 1500 пасажирів (на виліт). Для контролю безпеки до традиційних перевірок за допомогою рентгенів, стаціонарних і ручних металодетекторів у новому терміналі вперше в Україні впроваджено бодісканери, які менш ніж за секунду просвічують пасажира й виводять інформацію про предмети, які є на ньому. Також біля термінала розташована парковка на 340 автомобілів.