Наприкінці січня в Бельгії стартував фінальний турнір чемпіонату Європи з футзалу. Новому наставникові Євгену Ривкіну, який торік змінив біля керма національної збірної України Геннадія Лисенчука, на шляху до Антверпена довелося серйозно похвилюватися. Сильним ударом по лідерських амбіціях українців на груповому етапі стала поразка від Словенії з рахунком 3:8. Посівши друге місце у групі, де, крім словенців, також виступали команди Англії і Туреччини, синьо-жовті змушені були добувати путівку на Євро-2014 у стикових поєдинках з Угорщиною. Обмінявшись домашніми перемогами (2:1 та 5:4), наша дружина пройшла далі за правилом виїзного гола.

Автор переможного м’яча Дмитро Сорокін (№9): рахунок відкрито. Фото з сайту football.ua

— Для будь-якого футболіста турнір подібного рангу — це свого роду вершина, — сказав наставник напередодні Євро-2014. — Пробившись у фінальну стадію, цілком природно намагатися не зупинятися на досягнутому, а піднятися вище. Нехай навіть для цього потрібно перебороти себе.

На старті континентальної першості підопічні Євгена Ривкіна з мінімальним рахунком обіграли команду Румунії.

Склад збірної України

Воротарі: Євген Іваняк (Локомотив, Харків), Кирило Ципун (Ураган, Івано-Франківськ);

Польові гравці: Дмитро Литвиненко, Віталій Кисельов, Олександр Сорокін, Дмитро Сорокін, Дмитро Клочко, Микола Білоцерківець (усі — Локомотив), Євген Валенко, Петро Шотурма (обидва — Ураган), Максим Павленко, Денис Овсянников, Євген Рогачов, Олександр Бондар (усі — Енергія, Львів).

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат Європи-2014

Антверпен, Бельгія

Група A

Румунія — Україна — 0:1
Гол: Сорокін (18)

Бельгія — Румунія — 1:6

Сьогодні українська збірна зустрінеться з бельгійцями.

Група В

Росія — Нідерланди — 7:1

Об’єднаний суперкубок (Ізраїль)

Шахтар — Зеніт (Росія) — 2:1
Голи:
Алекс Тейшейра (22), Дуглас Коста (90) — Рязанцев (81, з пенальті)

ЦСКА (Росія) — Металіст — 0:0 (серія пенальті — 4:2)

Наступний матч гірники проведуть у неділю з Металістом.