ЕФІР

Українські телеканали покажуть старі мюзикли, а концертні програми, як і зазвичай, укомплектують російськими зірками

Дарина ФІАЛКО
для «Урядового кур’єра»
Наталія ДОЛИНА,
«Урядовий кур’єр»

Цьогоріч вітчизняні телеканали знову репрезентують традиційний спектр новорічних розваг, зцентрувавшись на шоу та гуморі, — перевірений спосіб влучити в ціль і знайти свого глядача. Поціновувачі звичного святкування Нового року перед телевізором знову переглядатимуть старі фільми, гумористичні програми й концерти. Прикметно, що телеканали «Інтер» та «1+1», на відміну від минулих років, не відзняли нових мюзиклів. Натомість перший із них запропонує до розгляду старі: «Здрастуй, свахо, Новий рік!», «Однокласники. Новорічна зустріч», «Як козаки…».

Чи розвеселять глядачів жарти ведучих? Фото телеканалу«Інтер» 

Розібрали польоти —  можна й на «Парад зірок»…

Телеканал «Інтер» налаштовує українців на новорічний настрій уже відсьогодні святковим випуском «Розбору польотів». Певно, найменш передбачуваний дует ведучих у складі  Юлії Литвиненко й Отара Кушанашвілі запросили на новорічну вечірку чимало гостей: Віктора Бронюка й гурт «Тік», Світлану Лободу, Анастасію Приходько, Валерія Гладунця, Джамалу, Ксенію Симонову, Олену Шоптенко й Дмитра Дікусара, Олександра Лещенка. Тож розбиратимуть польоти з перервами на пісні й танці.

А ось 31 грудня, перед тим як ступити на поріг нового року, «Інтер» пропонує озирнутися на минуле і вкотре переглянути вивчені напам’ять і все-таки улюблені старі фільми «Іван Васильович змінює професію», «Любов і голуби».

Удень Іван Ургант, Олександр Цекало й Гарік Мартіросян презентують «20 найкращих пісень року», приправивши їх гумористичними спеціями. До того ж любителі жартів зможуть завітати до новорічного «Вечірнього кварталу», де виступатимуть Олександр Сєров, Потап і Настя Каменських, «Любе» і вперше в Україні — «Rico Sancez & Gypsies» (гурт «Gipsy Kings»). Згодом під дзвін келихів і вибухи конфеті глядачі потраплять до «Параду зірок» на чолі з Максимом Галкіним і Володимиром Зеленським. Тут обіцяють низку несподіваних дуетів, як ось Діма Білан із Сосо Павліашвілі на свій лад виконають пісню Миколи Баскова «Натуральний блондин», а дві народні Надії — Кадишева й Бабкіна — постануть у новому жанрі, заспівавши «Синій іній».

Жваві глядачі зустрінуть ранок 1 січня разом із щиродушною Тосею з добре знаної комедії «Дівчата», а ввечері прихильників «Інтера» знову розважатиме Максим Галкін, однак цього разу з Миколою Басковим, який так любить похизуватися своїми гумористичними здібностями.

Він говорить, вона співає.

І знову Ургант і Цекало…

«Відстрілявшись» на «Інтері», Іван Ургант та Олександр Цекало перейдуть до більш звичного для них місця — телеканалу «1+1». І хоч, на думку Івана Урганта, після святкування Нового року треба показувати програму «Жди меня», адже чимало людей не пам’ятатимуть, хто вони і хто їхні родичі, усе-таки «Велика різниця» зазирне в майбутнє й передбачить, яким постане «Сніданок з 1+1» 1 січня, спародіює кулінарне шоу «Майстер-шеф», запросить у гості Дмитра Коляденка, а ще порадує глядачів концертом із оптимістичною назвою — «Кінець світу».

Для поціновувачів головної страви новорічного столу &‐ салату олів’є — телеканал приготував веселе «Олів’є шоу». І тут укотре спрацьовує рівняння — «1+1» дорівнює Іван Ургант і Олександр Цекало, які знову постануть перед глядачами. Далі «1+1» пропонує продовжити новорічну програму в ритмі «Дискотеки 90-х».

Першого січня глядачі завітають до карнавального «Світського життя». У програмі покажуть, кого з шоу-бізнесової «сметанки» удостоїли премією «Золотий капелюх» за найризикованіші вчинки року.

На новорічні  свята «плюси» також  запланували  розважально-ігрове шоу «Магія» — унікальний проект, в якому зірки виконують складні  трюки та фокуси. Оригінальний формат Magicians належить британській компанії Shine International.— В оригінальній версії змагаються фокусники, а зірки їм лише допомагають, — розповідає продюсер української «Магії» Тетяна Лукеренко. — У нашому варіанті все навпаки: зірки репетирують номери з професійними ілюзіоністами, показують їх журі і змагаються за головний приз.

9 січня відбудеться прем’єра вокального шоу «Зірки в опері». Участь у ньому візьмуть Альона Вінницька, Олександр Пономарьов, Стас П’єха, Джамала, Надія Мейхер. Естрадні зірки в дуеті з оперними виконавцями співатимуть в різних музичних стилях. Оцінюватиме їх журі, у складі якого солістка Віденського оперного театру Вікторія Лук’янець, композитор Олексій Рибников і співак Сергій Пєнкін. Шоу «Зірки в опері» — українська адаптація популярного британського формату Popstar to Operastar.

У новому році на глядачів  «плюсів» чекає ще один цікавий проект. Компанія Sisters Production розробляє для телеканалу «1 +1» оригінальний формат «Sing it». Ідея формату в тому, щоб дати  людині можливість сказати важливі слова — вибачитися, зізнатися в чомусь, освідчитися. І зробити це вона зможе за допомогою пісні.

Під вигаданим приводом до студії запрошується гість, заради якого і прийшов на проект герой шоу. І тільки в момент його виступу гість дізнається, що пісня створена і виконується саме для нього. — Для кожного учасника програми спеціально напишуть  пісню,  підберуть тональність, в якій він зможе співати. Допомагатимуть йому  професійні педагоги з вокалу. «Можливо, в його житті це буде єдина пісня, яку він заспіває на всю країну, але цю пісню ми навчимо його співати бездоганно», — розповіла продюсер Sisters Production Марина Городецька.

Слухати Джамалу - одна насолода.

Магія цирку і серенади закоханих

Напередодні зустрічі 2012 року Перший Національний  запропонує своїм глядачам згадати головні події року, що минає, за допомогою інформаційно-аналітичної програми «Підсумки року». Гостями студії стануть експерти з різних галузей соціального, політичного та економічного життя країни.

А в перший день нового року  на юних глядачів чекає перегляд міжнародного проекту — шоу «Магія цирку», в якому візьмуть участь понад 70 дітей з різних куточків Європи.

В один із святкових вечорів глядачі побачать концерт (ведучі —  Володимир Данилець і Володимир Моісеєнко), в якому взяли участь  Руслана Лижичко, Оксана Білозір, Віктор Павлик, «Пісняри», Віталій і Світлана Білоножки, Павло Зібров, Олексій Матіас.

Справжнім подарунком для любителів українського фольклору стане фінальний святковий випуск програми «Фольк-music» — яскраве і барвисте шоу за  участі улюблених зірок.

… а тепер ще й «Кулінарна династія»

28 грудня глядачі каналу СТБ побачать «фільм про фільм» — все, що залишилося за лаштунками кулінарного шоу «МастерШеф». Відразу після нього в ефірі — пост-шоу, в якому беруть участь судді проекту— Анфіса Чехова та Микола Тищенко. Вони готують  страву під керівництвом Ектора Хіменеса Браво, а судять їх 5 учасників «МастерШеф», які пройшли у фінал.

У новорічну ніч канал СТБ транслюватиме гала-концерт «Х-Фактора», на якому буде оголошено переможця проекту і володаря грошової винагороди в 2 млн грн. Переможця визначать шляхом  глядацького голосування, яке стартує 24 грудня.

У січні в ефірі СТБ з’являться нові серіали («Фрейд» з Іваном Охлобистіним, «Черговий ангел» з Олексієм Кортнєвим). Крім того, готується новий танцювальний проект (деталі автори тримають в секреті) і шоу «Кулінарна династія». Учасники впродовж кількох тижнів змагатимуться за звання найкращої кулінарної родини країни і грошовий приз у 100 тисяч гривень.

«Ніч подарунків» на «Новому»

Вранці 31 грудня ведуча «Нового каналу» Ольга Фреймут в образі ревізора знову шукатиме «ідеальне місце в Україні»: відвідає столичні ресторани й готелі, аби перевірити їхній сервіс і порадити глядачам, де варто спорожнювати гаманець, а де ні. Ведучий програми «Новий погляд» Сергій Кутраков розповість про шампанські вина українських виробників, а на новорічне шоу «Хто проти блондинок?» завітає улюбленець дівочої публіки Сергій Лазарєв.

А ось Маша Єфросиніна й Олександр Педан роздаватимуть новорічні дари в шоу «Ніч подарунків». Супроводжуватимуть ведучих, звісно, Дід Мороз (Сергій Писаренко) й Снігуронька (Євген Нікішин). Та якщо Писаренка ще можна уявити Дідом Морозом, то вималювати в уяві портрет маленької пишної Снігуроньки — важче. Проте творці проекту це задумали й результат продемонструють новорічної ночі. Цікаво, що шоу стало своєрідним подарунком і для тих, хто над ним працював. До прикладу, хореограф Олена Коляденко дебютувала в ролі режисера новорічної програми, гурт «Freedom Jazz» встановив рекорд програми, виконавши найдовшу, восьмихвилинну, пісню.

«Сіті» кличе в гості донну Розу й Остапа Бендера

Телеканал «Сіті» узагальнив життя українців протягом 2011-го й підготував «День Сіті. Підсумки року». Також глядачі знову зустрінуться з кумедною донною Розою д’Альвадорец із Бразилії, де «багато-багато диких мавп» (комедія «Здрастуйте, я ваша тітка!»), а також пошукають з Остапом Бендером та Іпполітом Вороб’яніновим «Дванадцять стільців» із коштовностями. А прихильники проекту «Зірка + зірка» можуть зустрічати Новий рік разом з учасниками цього шоу, знову переглянувши його випуски.