Вручення нагород відбулося в 25 номінаціях індустрії кінематографа і телевізійних фільмів та серіалів. Одним з лідерів за кількістю нагород стала стрічка Алехандро Гонсалеса  Ін’ярріту «Легенда Г’ю Гласса». Її визнали найкращою в номінації «Драматичний фільм» та «Найкраща режисура». Крім того, нарешті статуетку здобув і Леонардо Ді Капріо, який зіграв головну роль.

За сюжетом, мисливця Г’ю Гласса серйозно поранено на незвіданих просторах американського Дикого Заходу. Товариш Г’ю Джон Фіцджеральд зрадницьки залишає його помирати на самоті. У Гласса лишається тільки одна зброя — його сила волі. Він намагається вижити суворої зими і протистояти ворожим племенам індіанців, лише щоб пройти цей шлях і помститися Фіцджеральду. Прем’єра стрічки в Україні відбулася 7 січня 2016 року.

Леонардо Ді Капріо, можливо, нарешті отримає й «Оскар». Фото з сайт уnytimes.com

Варто зазначити, що не лише «Легенда Г’ю Гласса» отримала кілька нагород.  Престижна премію за кращий комедійний фільм присуджено кінострічці британця Рідлі Скотта «Марсіянин», а виконавець головної ролі Метт Деймон отримав  статуетку за кращу чоловічу роль у цій комедії, яку сам жартома  назвав мюзиклом.

Одна з найпрестижніших нагород «За кращий сценарій» дісталася Аарону Соркіну за його біографічну художню кінострічку «Стів Джобс». А Кейт Вінслет як краща актриса другого плану за роль у «Стіві Джобсі» — тепер володарка вже четвертого «Золотого глобуса».

Цікавою несподіванкою стала перемога легендарної зірки голлівудських бойовиків Сільвестра Сталлоне в неочікуваній для нього номінації — «За кращу акторську роль другого плану» в стрічці «Крід».

За краще виконання ролі в драматичному кінофільмі статуетку отримала Брі Ларсон за її роботу в канадсько-ірландській стрічці «Кімната» режисера Ленні Абрахамсона.

А ось найкращим анімаційним фільмом стала стрічка «Думками навиворіт». Головна героїня Рейлі має цілий штаб емоцій, які живуть в її голові. Там у них штаб-квартира, в якій ухвалюються часом несподівані рішення.

«Золотий глобус» присуджують за результатами голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів, вважається однією з найпрестижніших нагород (після «Оскара») та охоплює також телевізійні фільми й серіали.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»