Ще недавно температура повітря радувала нас плюсовими показниками, проте за кілька днів ситуація кардинально змінилася, й у свої права вступила матінка-зима. З приходом холодів українці розділилися на два табори: тих, хто вдягається правильно, й тих, хто глибоко переконаний, що краса вимагає жертв. Причому жертв серйозних. 

Ось так уранці, коли йшла на роботу, була вражена зовнішнім виглядом дівчини, котра кудись дефілювала на височенних підборах у коротенькій спідничці, яка трішки «визирала» з під маленького хутряного жилета. Руки дівчина намагалася притискати до цього самого жилета, оскільки тоненька кофтинка їх явно не зігрівала. Зовні панянка мала гарний вигляд, але лише за умови, якщо не бачити виразу її обличчя. На ньому явно читалося те, що їй холодно і дуже незручно. Власне, хода так само видавала справжні емоції. Адже дефілювати по льоду на таких підборах з платформою взагалі небезпечно для життя, про зручність навіть не йдеться. Відверто кажучи, від вигляду модниці ставало холодно майже всім, хто пробігав повз неї. Мабуть, тому бабуся не витримала і підійшла зі словами: «Дитинко, що ж ти робиш зі своїм здоров’ям?» Слід віддати належне дівчині: вона не нагрубіянила бабусі, а просто відповіла, мовляв, повинна сьогодні мати гарний вигляд. Проте бабуся так просто не захотіла здаватись і все-таки «прочитала лекцію» на тему: чим загрожує дівчині такий «гарний вигляд». Оскільки я йшла поряд, то ненароком стала свідком бесіди. До речі, бабця зауважила, що вона працювала лікарем, тому знає, про що каже.

За словами фахівця на пенсії, перше, чим загрожує така жертва в ім’я краси, — купою «жіночих» хвороб, і як наслідок — неможливістю народити дитину. Доповнять ці проблеми невралгії. Адже застудити, наприклад, суглоби рук чи ніг — до речі, дівчина дефілювала в тоненьких капронових колготах, — дуже просто, а ось вилікувати — ні. І потім ці самі суглоби болітимуть навіть у теплу погоду.

Також бабця-лікар порадила, як варто вдягатися в холоди. За її словами, потрібно «перетворитися» на таку собі капустину. Тобто одягу має бути кілька шарів. Краще, щоб тіло вкутував одяг із натуральних тканин, а вже потім йшли синтетичні светри. В ідеалі взагалі купити термобілизну.

Не оминула увагою бабуся і жилет. За її словами, в такі холоди верхній одяг має бути із натурального хутра, обов’язково з довгим рукавом. Насамкінець бабця порадила дівчині хоча б подумати, чи варте її «треба мати гарний вигляд» аж таких негативних наслідків для здоров’я.

Не знаю, чи дослухалася дівчина до порад жінки, але не погодитися з нею важко. Адже так часто в морози вулицями «скакають» дівчата в благенькому, але гарненькому одязі, ніби зі сторінок гламурних журналів. Якщо пошукати фото селебретіз, знятих папараці в буденному житті, побачимо, що більшість у морози вдягає теплі куртки на пуху й хутрові уги, в яких немає навіть натяку на платформу чи підбори. І це при тому, що вони їздять не в холодних маршрутках чи автобусах, а в теплих авто. Адже зірки, як ніхто, розуміють, що красуватися потрібно з розумом, бо втратити здоров’я дуже легко.