МИСТЕЦТВО – В МАСИ

 Область без околиць

На Дніпропетровщині, мабуть, згадали добру традицію радянських часів, коли діячі культури і мистецтва, а також студентські агітбригади їздили із виступами по селах. За проголошеним у регіоні принципом «область без околиць» кожна людина, незалежно від місця проживання, повинна мати можливість отримувати якісні послуги в усіх сферах життєдіяльності та всебічно розвивати свої здібності. Тож згідно з цим принципом впродовж вересня-жовтня й триває мистецька акція для жителів сільської місцевості «Будуємо нову Дніпропетровщину». Так, у палацах культури, сільських клубах, на селищних площах та концертних майданчиках проходять безкоштовні вистави та концерти кращих творчих колективів області. 

Уже відбулося понад 20 таких заходів, глядачами яких стали більше 10 тисяч жителів. Зокрема, у селищі Васильківка виступали студенти естрадно-вокального жанру Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.  В мистецькій акції для селян також беруть участь талановиті студенти і випускники Дніпропетровського училища культури, Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки, Криворізького та Дніпродзержинського обласних музичних училищ. Свої вистави показують і творчі колективи Дніпропетровського музично-драматичного театру імені Т. Шевченка й Академічного театру опери та балету.

«Жителі сільських районів рідко мають можливість їздити до міста та відвідувати музичні концерти, музеї, консерваторії або театри, — розповідає заступник голови обл?держадміністрації Марія Пустова. — Тому минулого року й була започаткована така цікава мистецька акція — вона показала, що дійсно потрібна людям, адже концерти та вистави відвідали кілька десятків тисяч людей. Тому цього року ми продовжуємо акцію». Загалом організатори прогнозують, що завдяки проведенню подібних заходів з творчістю міських митців ознайомляться понад 50 тисяч жителів сільського Придніпров’я.