НАВКОЛО СВІТУ

Британські вчені розвіяли міф про те, що сидіти за столом треба неодмінно прямо, аби не викривлявся хребет і не боліла спина. Вони запевняють, що корисніше сидіти розвалившись на стільці, принаймні, працюючи за комп'ютером. За словами вчених, проведене дослідження доводить, що пряма постава може викликати непотрібну напругу і зайве навантаження на хребет.

Крім того, вони також вважають зручною позою при роботі за комп'ютером розслаблений стан спини на спинці крісла під кутом 135 градусів. Виявляється, ця поза є найбільш фізіологічною на відміну від згорбленої або напруженої спини.

У свою чергу, медики зазначають, що поза "135 градусів" запобігає проблемам зі спиною, коректуючи положення хребта. Масажисти і мануальні терапевти називають таку позу "позою релаксації".

Однак дехто стверджує, що постійно перебувати в позі "135 градусів" небажано, куди корисніше сидіти на стільці з прямою спинкою і кожні 40 хвилин відкидатися в позу "135 градусів". А ще краще - робити п'ятихвилинну зарядку для спини: потягнутися, прогнутися, зробити кілька нахилів. Такі вправи не тільки допомагають привести м'язи в тонус і розігнати кров, а й сприяють розумовому процесу, повідомляється на сайті bublіk.delfі.ee.