Шість струн, трохи дерева, гарна координація руху — це той мінімум, який потрібен кожному, аби зробити свої перші кроки в грі на гітарі. А ще, звісно, велике бажання.

Саме так і починали свій шлях у чарівний світ музики учасники ансамблю «Фанданго» Черкаської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка. Тепер же, коли на сцену виходять гітаристи цього ансамблю, зал буквально завмирає. Гідно оцінили майстерність юних гітаристів і на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі інструментальної музики та хорового співу «Галицькі самоцвіти», який нещодавно відбувся у Львові. Серед 600 учасників черкаський ансамбль під керівництвом Вадима Пархоменка став лауреатом конкурсу, здобувши другу премію. Потішили своєю грою й дівчатка-солістки Олександра Діченко та Софія Трощенко.

— Спочатку гра на цьому інструменті нам просто подобалася, а тепер ми вже не можемо жити без гітари, — розповіли дівчата.

Оцінювало конкурсантів компетентне журі, до складу якого входили відомі артисти, діячі мистецтв, викладачі Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка та лауреати міжнародних конкурсів Олег Лихач, Руслан Ляшенко, Тарас Лазуркевич, Микола Орач, Ольга Чундак, Андрій Прахт та інші.

Незабутні враження від старовинного міста, його культурних надбань, майстер-класи та екскурсії, які діти разом із батьками із задоволенням відвідували, сплелися в одну феєрію, яку так влучно львів’яни назвали «Галицькими самоцвітами».