На Сумщині майже одночасно відкрили дві меморіальні дошки героям, що загинули в зоні АТО. Одна з них — у приміщенні цеху №22 Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання, де свого часу працював майстром дільниці випускник Сумського державного університету Дмитро Лісовенко. Люблячий чоловік і тато двох синів загинув рік тому під Дебальцевим у ранзі командира бойової машини піхоти. Подвиг героя посмертно відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Присутній на реквіємі батько героя Іван Лісовенко, який працює в цьому ж цеху слюсарем, подякував усім, хто не забуває його сина і береже пам’ять про нього.

А на будівлі Степанівської загальноосвітньої школи №2 Сумського району відкрили меморіальну дошку на честь колишнього учня — 39-річного підполковника Василя Спасьонова, який загинув рік тому під Лисичанськом. Його посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького   ІІІ ступеня.

Василь Володимирович був начальником протиповітряної оборони 51-ї механізованої бригади — ворожа куля обірвала його життя під час супроводження БМП Національної гвардії України, що йшла  услід за танковим підрозділом на зачистку міста від сепаратистів.

Героя, в якого залишилися дружина і син, поховали в селі Житані Володимир-Волинського району на Волині. Рішенням депутатів міської ради Василя Спасьонова удостоєно відзнаки «За заслуги перед містом Володимир-Волинський», присвоєно звання «Почесний громадянин міста», а в Слов’янському парку на честь загиблих у зоні АТО земляків закладено Алею слави.