Біатлонну програму сочинських Ігор відкривав тиждень тому чоловічий спринт. Лідер збірної Франції навряд чи залишився задоволений своїм дебютом на арені «Лаура». Фуркад-молодший потрапив лише до квіткової церемонії: посів шосте місце, програвши семиразовому олімпійському чемпіонові Бьорндалену 12 з половиною секунд.

— Після спринту було багато розмов про те, що я приїхав у Сочі розтренованим. Тепер теж саме почали говорити про норвежця Еміля Свендсена. Моя перемога сьогодні — товариський привіт тим уболівальникам, які поспішають із висновками.

Так один з лідерів світового сезону прокоментував свою другу поспіль перемогу на зимових Іграх — в індивідуальній гонці. На фініші важкої двадцятикілометрової дистанції «летючий француз» на 12 секунд випередив головну несподіванку змагань — німця Еріка Лессера і на 34 з половиною секунди бронзового призера росіянина Євгенія Гаранічева.

Срібло Лессера стало першої нагородою німецьких біатлоністів на нинішніх Іграх. Віце-чемпіон бездоганно стріляв (став одним із двох учасників, які вразили всі 20 мішеней). Але змагатися у швидкості з Фуркадом, який припустився однієї помилки, зараз важко будь-кому в світі. У неділю чоловіки розіграють медалі в мас-старті, де дворазовий олімпійський чемпіон знов буде серед головних фаворитів.

В індивідуальній гонці порцію оптимізму отримали і наші вболівальники. Сергій Семенов з Чернігівської області пустив «у молоко» лише першу кулю, натомість 19 наступних пострілів виявилися влучними. Точність на вогневих рубежах дала змогу 25-річному біатлоністові фінішувати дев’ятим. Його партнери похвалитися снайперськими якостями не можуть: Андрій Дериземля і дебютант Ігор 22-річний Дмитро Підручний залишили незакритими по три мішені, Артем Прима стрільбу провалив: сім промахів.

Такі невтішні результати не дають змоги нашим стріляючим лижникам позмагатися за медалі у мас-старті, який відбудеться 16 лютого. У попередньому стартовому протоколі найкращий з українців Сергій Семенов посідає 31 місце. Нагадаю, що в цій дисципліні беруть участь 15 найкращих біатлоністів у заліку Кубка світу, а також 15 найсильніших за підсумками перших трьох гонок на Олімпійських іграх.

Яків Годорожа з Одещини посідає 21 місце у змаганнях фігуристів після виконання короткої програми. Головні претенденти на звання олімпійського чемпіона — японець Ядзуру Ханю, композицію якого судді оцінили найвищими балами 101,45, і Патрик Чан з Канади.