ФУТБОЛ

Підопічні Фоменка провели успішний спаринг напередодні вирішальних поєдинків ЧС-2014  

Неважко уявити, в якому пригніченому стані вийшли на товариський матч з Ізраїлем двоє гравців української команди. Марко Девіч і Едмар у день гри дізналися, що апеляційна інстанція УЄФА прийняла рішення відсторонити  «Металіст» від участі у єврокубках сезону 2013/14. Це означало, що грецький клуб ПАОК, якого харків’яни обіграли в третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів, продовжить боротьбу за вихід у груповий турнір. І саме віце-чемпіон Греції, а не команда Мирона Маркевича, вийде 21 серпня на поле стадіону в Гельзенкірхені проти німецького «Шальке».

У цій непростій психологічній ситуації Едмар і Девіч виявили себе справжніми професіоналами. Бразилець з українським паспортом, на мій погляд, став кращим гравцем зустрічі. Він у притаманному для себе вишуканому стилі віддав дві гольові передачі Ротаню і Селезньову. Його партнер Девіч, який провів на полі 45 хвилин, самотужки організував перший — найважливіший — м’яч у ворота Дуду Авата, обікравши захисника гостей у центрі поля.

— Цю гру не варто розглядати крізь призму офіційних матчів, — зауважив після фінального свистка Михайло Фоменко. — Тренерський штаб отримав не так багато інформації, тому що в нас було обмаль часу для підготовки. Під час тренувань  ми переважно проводили роботу відновлюючого характеру. Найважливіший момент настане на початку вересня: відразу чотири команди — Англія, Чорногорія, Польща і Україна — мають шанси потрапити на чемпіонат світу з першого місця в групі F. Це створює додаткові труднощі в психологічному плані. Я задоволений дебютом у національній команді Дмитра Хомченковського, Дениса Дедечка та Дмитра Гречишкіна, які зіграли непогано.

Читайте також:  Тривожний дзвоник для Блохіна

У свою чергу наставник гостей Елі Гутман на післяматчевій прес-конференції привітав свого колегу з перемогою. Від своєї команди він чекав більшого, але господарі активно пресингували і практично не дозволили щось створити в атаці.

— У першому таймі ініціативою володіли Анатолій Тимощук та його партнери, — визнав очевидне головний тренер. — Після перерви ми намагалися її перехопити, але гра завершилася з показовим рахунком — 2:0 на користь України. 

Марко Девіч: без Ліги чемпіонів, але з мрією про мундіаль. Фото УНIAН