Місця на тренерській лаві так само, як і в автобусі команди, займають відповідно до клубної ієрархії. У київському «Динамо» правофланговим є Олег Блохін, далі за головним зазвичай розташовувались Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Ребров. Михайло Михайлов і Юрій Роменський, які відповідають за підготовку воротарів, сидять поруч із запасними гравцями, перекладачем і масажистами.

Багаторічний партнер Андрія Шевченка у збірній України Ребров і перед грою з «Карпатами» за звичкою сів на четверте місце ліворуч. Лише згодом посунувся ближче до керманича. Услід за Сергієм цей маневр повторив і Михайлов. Такі зміни на тренерському містку бронзового призера Прем’єр-ліги відбулися після того, як штаб киян було скорочено вдвічі.

Чотирирічний контракт з рідним клубом екс-тренер збірної України Олег Блохін підписав 25 вересня 2012 року. Разом з ним на тренувальну базу в Кончу-Заспу повернулися його помічники по національній команді Андрій Баль і Юрій Роменський. Для того, щоб відзначити річницю перебування біля керма найпопулярнішого клубу країни, їм не вистачило п’яти днів. Минулої п’ятниці ввечері офіційний сайт «Динамо» повідомив про скорочення у тренерському штабі киян: посади залишили відразу троє соратників Блохіна: Михайличенко, Баль і Роменський.

Нагадаю, що під керівництвом володаря «Золотого м’яча» кияни минулого сезону не змогли вийти з групи Ліги чемпіонів, а в Лізі Європи вилетіли на стадії 1/16 фіналу, поступившись французькому «Бордо». У чемпіонаті України команда посіла лише третє місце і вперше за багато років залишилася без Ліги чемпіонів.

Нинішнього сезону динамівці після 9 турів посідали незвично низьке для себе шосте місце в турнірній таблиці. У груповому турнірі Ліги Європи біло-блакитні стартували з домашньої поразки від бельгійського «Генка».

Як пояснив журналістам на прес-конференції після гри з «Карпатами» віце-президент клубу Олексій Семененко, скорочення стало наслідком колегіального рішення наставників. Новим асистентом Блохіна стане колишній захисник киян Сергій Федоров, який до останнього часу працював  у динамівській футбольній академії.  Водночас  президент клубу припускає, що  шукатиме  нового тренера у разі негативних результатів команди.

— Не можу дати гарантії, що не проводитиму  зустрічей із потенційними наставниками, — наголосив Ігор Суркіс. — Мені потрібен результат, і Блохін це добре розуміє. Але я довіряю головному тренерові і думаю, що в Олега Володимировича все вийде.

Без Михайличенка, Баля і Роменського динамівці з мінімальним рахунком перемогли львівські «Карпати». Господарі поля перервали безвиграшну серію, яка тривала три зустрічі поспіль. Задля об’єктивності слід нагадати, хто протистояв минулої неділі гравцям національних збірних України, Португалії, Нідерландів, Австрії й Нігерії, зібраних під динамівськими прапорами.

У складі львів’ян на поле «Олімпійського» вийшли 24-річні Сергій Зеньов і Ярослав Мартинюк, 23-річні Олександр Ілющенков і Ігор Пластун, 20-річний форвард Володимир Костевич і захисник Вадим Страшкевич, якому лише 19 років...

Браун Ідейє (у білому), можливо, врятував динамівців від наступних оргвисновків. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

А ТИМ ЧАСОМ

Депутатські баталії

Представники одинадцяти країн світу взяли участь у Міжнародних парламентських іграх, які пройшли минулих вихідних в Москві. Народні обранці змагалися у тенісі, бадмінтоні, шахах, міні-футболі та настільному тенісі. Найкращий результат наші земляки показали у тенісі: турнір майстрів великої ракетки виграв бютівець Андрій Кожемякін.

Родзинкою турніру став матч російських депутатів зі збірною парламентарів світу. До складу команди зірок увійшли українці Олег Осуховский, Владимир Полочанинов, Ярослав Москаленко, Андрій Павелко та граючий тренер — екс-захисиник київського «Динамо» та збірної країни, спортивний директор київського «Арсенала» Владислав Ващук.

Матч з міні-футболу проходив  біля стін Кремля на Красній Площі. Арбітр зустрічі — суддя ФІФА Роберто Розетті з Італії зафіксував перемогу господарів з хокейним рахунком — 10:8. Серед тих, хто розписався у воротах росіян, свободівець Олег Осуховський та Володимир Полочанинов з фракції «Удар».