Наскільки я знаю, з початку року в Україні запрацювала нова система реєстрації права на нерухоме майно. У вашій газеті прочитав, що займатиметься цим «Укрдержреєстр», який фактично перебрав на себе майже всі функції БТІ. А у мене якраз виникла необхідність терміново вирішити деякі питання у цій сфері.

Я народився і живу в Києві. Тож звернутися зі своїми питаннями мав би до Центру реєстраційної служби Головного управління юстиції міста. Проте знайти адресу цієї установи виявилося справою не з легких. Не кажучи вже про те, щоб хтось пояснив, як туди дістатися. Запитував у колег і друзів, та вони тільки руками розводять — ніде не бачили цієї інформації. А їм вона теж не завадила б. Просили, якщо знайду, обов’язково повідомити.

Тому дуже прошу, і не лише від себе, надрукувати в газеті адресу установи і, якщо ваша ласка, пояснити, як туди дістатися. Заздалегідь вдячний.

О. ЗАХАРЧЕНКО,
м. Київ

Цей лист — не перше звернення від наших читачів з цього приводу. З початку року люди пишуть і телефонують, аби довідатися адресу цієї установи. Отже, Центр реєстраційної служби Головного управління юстиції м. Києва працює за адресою:

Київ, Солом’янський район, Повітрофлотський проспект, 76 г

Найближчі (відносно) станції метро — «Васильківська» (3,8 км), «Вокзальна» та «Політехнічний інститут» (по 4,1 км). Ще один  орієнтир — у цьому самому будинку розташований Головний навчальний та сертифікаційний центр Цивільної авіації України.

Як зручніше дістатися до місця, залежить від того, звідки ви плануєте виїжджати. Проте і тут можемо дати пораду. Якщо у вас є Інтернет, завітайте на сайт Яндекс-карти, там оберіть місто Київ, далі у верхній графі надрукуйте адресу центру. Вам запропонують обрати, як саме хочете добиратися: автівкою чи громадським транспортом. Коли оберете і цей пункт, зазначте, звідки (район, вулиця Києва) збираєтеся виїжджати. За лічені секунди оптимальний маршрут буде визначений: для громадського транспорту — із зазначенням його виду та номера, для вашого авто — з переліком вулиць, якими зручніше їхати із урахуванням заторів.