СИТУАЦІЯ

За телефонний тероризм харківська студентка Української інженерно-педагогічної академії отримала термін. Дівчина подзвонила до міліції у вересні минулого року і повідомила, що в її навчальному закладі закладена бомба, яка вибухне о першій годині дня. 

На місце події виїхали відповідні служби. Вони перекрили рух транспорту на  вулиці Університетській, де знаходиться  виш та  припинили його роботу. З приміщення евакуювали 2200 студентів, 300 викладачів і 416 працівників. А в цей час кінологи і підривотехніки оглядали усі приміщення навчального закладу. Жодного вибухового пристрою фахівці не знайшли. Аноніма вирахували  того ж дня  і  порушили кримінальну справу.

У кінці жовтня, як повідомив  начальник Слідчого управління ГУМВС України в Харківської області Зиновій Галаган, цю кримінальну справу направили до суду. А в лютому нинішнього року громадянку, що скоїла злочин, засуджено до двох років позбавлення волі із застосуванням статті 75 Кримінального кодексу України на один рік, що означає звільнення від покарання з випробуванням.

Крім цього, студентку зобов’язали компенсувати усі витрати на заходи щодо пошуку вибухового пристрою.