Забезпечити накопичення необхідної кількості енергоресурсів і якісну підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону. Таке завдання поставив перед відповідальними міністерствами і відомствами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час наради, присвяченої розгляду проблемних питань в енергетичній галузі та заходів з підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2016—2017 років. Зібрання відбулося у форматі Антикризового енергетичного штабу.

«Хочу підкреслити, що перед кожним з вас, вашим відомством стоять завдання накопичити необхідну кількість енергоресурсів: палива, вугілля, забезпечити якісну роботу з підготовки всіх об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери до опалювального сезону», — заявив Володимир Гройсман, звертаючись до керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг, ПАТ «Укрзалізниця», НАК «Нафтогаз України», ДП «НАЕК «Енергоатом». Прем’єр-міністр зауважив, що є різні результати підготовки відповідальних відомств до опалювального сезону, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Принагідно Володимир Гройсман нагадав про нещодавнє засідання Антикризового енергетичного штабу, на якому було визначено завдання для того, щоб якісно підготувати країну до нового осінньо-зимового періоду. Він зазначив, що роботу енергетичного штабу продовжено на певний час до наступної зустрічі.

Крім того, Володимир Гройсман доручив усім головам обласних державних адміністрацій до 15 вересня провести колегію для обговорення стану підготовки до опалювального сезону у своїх регіонах. Дослівно це прозвучало так: «Доручення Прем’єр-міністра. Всім головам адміністрацій. До 15 вересня провести колегію щодо стану підготовки до опалювального сезону, зимового.

Я сподіваюся перед цією датою провести колегію, на якій вони прозвітують про готовність тепла». Прем’єр-міністр розгляне можливість відрядити на ці колегії міністрів, віце-прем’єр-міністрів, щоб зрозуміти реальний стан справ на місцях щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, виявити недоліки й вжити відповідних невідкладних заходів.

«Я вважаю, нам потрібно до середини вересня провести колегію у кожній області, щоб кожен міський голова, кожен керівник управління прозвітували, що вони роблять у цьому напрямі. А то в мене складається враження, що на місцях особливо вже ніхто не переймається тим, щоб систематизувати цю роботу. Хто має конкретні проблеми, той це робить, але, за великим рахунком, я не чую, щоб зібрали, поставили завдання, забезпечували виконання і якісно підготували до зими увесь комплекс», — скептично зазначив Володимир Гройсман. Прем’єр-міністр нагадав, що залишилося півтора місяця до планового початку опалювального сезону, тому закликав представників усіх відповідальних за підготовку міністерств і відомств до злагодженої та наполегливої роботи. «Я розраховую на те, що ми зможемо пройти осінньо-зимовий період досить стабільно. Але це залежить від роботи кожного присутнього, — підкреслив Володимир Гройсман. — Мені важливо, щоб ви як годинник працювали. Не на уряд, не на мене, а на нашу країну, на людей. Це дуже важливе й актуальне завдання».