ІНВЕСТИЦІЇ

У селі Липини Луцького району   розпочала роботу фабрика м’яких іграшок

Новостворене підприємство, цехи якого піднялися неподалік обласного центру Волині, взяло в оборот три гектари місцевих пустирів. Нині вони вкриті твердим покриттям та оздоблені газонами. Комплекс будівель включає у себе фабрику з виробництва м’якої іграшки, гуртовий склад, корпус з виробництва пластмасової іграшки та адміністративне приміщення. 

За твердженням його власників — членів сім’ї волинського бізнесмена Сергія Падуки, виробництво є унікальним в Україні і дасть області 500 робочих місць із середньою заробітною платою 3500 гривень.  У перспективі кількість працівників має подвоїтися.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що особливою гордістю регіону є те, що підприємство збудоване на кошти українського банку та українського інвестора. Саме він і буде наповнювати ринок сертифікованими екологічно чистими іграшками, а бюджет — податками.

— Якби подібних підприємств в Україні було більше, то наша держава прискорила б темпи економічного розвитку і посідала в Європі краще місце! — підтримав його голова комітету Верховної Ради України Володимир Рибак, який на відкритті нових виробничих потужностей разом із народним депутатом Григорієм Смітюхом став почесним гостем.

На фабриці встановлено нове промислове обладнання провідних виробників світу, у тому числі  японських. Тут працює єдина в Україні вишивальна машина, комп’ютерна програма якої максимально швидко робить складні вишивки, зокрема і для спеціального одягу. А потужний логістичний  комплекс дасть можливість максимально швидко опрацьовувати партії комплектуючих та готової продукції.

Новостворена фабрика, запевняють її власники, є єдиною в країні, що має повний цикл виробництва — від розробки дизайну моделі до його упаковки і передачі оптовим чи роздрібним замовникам.

— Ми вже 10 років присутні як виробники і дистриб’ютори на ринку України, і постійно розширюємо наші виробничі й торговельні потужності. Маємо партнерів у Польщі та Росії, які зацікавлені в купівлі наших іграшок, — розповіла комерційний директор корпорації «Тигрес» Ірина Дубчук. — Нині наші потужності розраховані на виготовлення приблизно  100 тисяч м’яконабивних іграшок щомісяця. Ми виготовляємо  також  дитячу постільну білизну. У перспективі — випуск щомісячно 40 тис. дитячих іграшок із пластмаси…

Перед запуском у виробництво кожна дитяча іграшка проходить серйозні випробування на безпечність і відповідну сертифікацію. Отож наша продукція у перспективі має відтепер усі шанси серйозно потіснити китайську.