ДІАЛОГ

Уряд закликає вітчизняних та іноземних підприємців до активної участі  у формуванні українського інвестиційного клімату 

Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Францією. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час шостого засідання Спільної українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Хороші перспективи співпраці є у галузі сільського господарства, енергетики, промисловості, транспорту, інфраструктури, туризму та освіти. «Ми провели досить результативну роботу. Переконаний, засідання сприятиме розвитку співпраці та розширенню  переліку галузей, де можливе взаємовигідне співробітництво наших країн», — заявив Сергій Тігіпко.

За результатами зібрання сторони підписали Заключний протокол комісії, який передбачає поглиблення співробітництва у сфері транспорту, інфраструктури, енергоефективності, охорони здоров’я та освіти. Також було підписано Рамкову угоду про двостороннє співробітництво між Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Об’єднанням суспільного значення Адетеф при Міністерстві економіки, фінансів та промисловості і Міністерстві бюджету, державних рахунків та державної реформи Французької Республіки.

Під час візиту до Франції Сергій Тігіпко провів зустріч із Державним секретарем з питань зовнішньої торгівлі Франції П’єром Леллушем. Урядовці висловилися за активніше залучення представників ділових кіл обох держав до напрацювання механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні та удосконалення двостороннього економічного співробітництва.  

Сергій Тігіпко разом із представниками близько 70 французьких та українських компаній взяв участь і в українсько-французькому бізнес-форумі в Парижі. Захід було організовано «Реформаторським клубом» та MEDEF (Асоціацією підприємств Франції). Учасники обговорили актуальні питання ведення бізнесу в Україні та можливості реалізації в нашій країні нових інвестиційних проектів. 

«Я задоволений рівнем представництва французьких компаній на бізнес-форумі, оскільки вперше французькі підприємці проявили таку зацікавленість у двосторонньому співробітництві. Переконаний, цей форум дасть новий поштовх розвиткові співпраці наших країн в економічній сфері», — заявив Сергій Тігіпко.

Він розповів учасникам про основні тенденції економічного розвитку України, а також ініціативи уряду, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату та умов ведення бізнесу. Зокрема Сергій Тігіпко запевнив, що найближчим часом буде вирішено питання автоматичного відшкодування ПДВ іноземним компаніям. Водночас він наголосив, що головне завдання уряду — подолання корупції, яка унеможливлює чесну конкуренцію на українському ринку, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра — міністра соціальної політики.

На думку Сергія Тігіпка, створення сприятливих умов для ведення бізнесу — спільна справа влади й підприємців: «Я закликаю вас до діалогу із владою. Говоріть про проблеми, виносьте їх на обговорення експертів, пропонуйте ваш погляд на те, як їх можна розв’язати, зокрема і через удосконалення законодавства».