СУСПІЛЬСТВО

Закон «Про зайнятість населення» відкриває більше можливостей для працевлаштування
 

Верховна Рада прийняла таки Закон «Про зайнятість населення», який набирає чинності 1 січня 2013 року. За словами першого заступника міністра соціальної політики Василя Надраги, закон дасть можливість підтримати найбільш вразливі верстви населення — молодь, інвалідів, людей старшого віку, а також відкриє шляхи для роботодавців щодо збільшення кількості робочих місць з гідним рівнем оплати.

Крім того, зазначив посадовець, громадяни можуть безкоштовно отримати другу професію та підвищити кваліфікацію. Така істотна підтримка і безробітних, і роботодавців сьогодні конче потрібна.

Надзвичайно важливим кроком для побудови в Україні сучасного ринку праці з урахуванням кращих світових стандартів назвав прийняття Закону національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Василь Костриця.

«Цей Закон матиме позитивний вплив на розвиток сучасного ринку праці, підготовку міцного фундаменту для забезпечення зайнятості населення та скорочення безробіття в Україні», — зазначив представник МОП в Україні.

Директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко впевнений, що Закон не тільки стимулюватиме роботодавців до створення нових робочих місць, а й встановить більш жорсткі процедури управління коштами страхового Фонду, залишивши в минулому практику «ручного» управління фінансами.

На думку директора Державного центру зайнятості, новий Закон стимулюватиме зростання зайнятості, легалізацію робочих місць. Крім того, він сприятиме розвитку підприємництва, підтримці малого бізнесу, збільшенню рівня зайнятості в сільській місцевості, підвищенню конкурентоспроможності українців на ринку праці.