КОНТРАБАНДА. Під знаком чорної і червоної ікри пройшли кілька останніх днів для прикордонників, митників і працівників міліції Сумської області. Спершу наряд правоохоронців затримав серед ночі в місті Буринь автівку «шевроле», водій якої, громадянин України, транспортував не багато і не мало — аж 120 кілограмів контрабандного чорного делікатесу на загальну суму майже мільйон гривень. Оскільки про переміщення вантажу через кордон наряду було відомо, то він і чекав на конкретну автівку.

Розфасована в 6 ящиків ікра мала прибути до замовника, але замість цього потрапила до прикордонників. Аби порятувати ситуацію, одразу ж примчав той, кому призначався вантаж. Звісно, запропонував домовитися — за 10 тисяч доларів і 4 тисячі євро. Однак правоохоронці долучили до акта ще й спробу хабара.

Майже одночасно на станції «Хутір-Михайлівський» спільний наряд митників і прикордонників вилучив 25-кілограмове відро із лососевою ікрою в купе провідника потяга Москва — Ковель. Як повідомила прес-секретар Сумської митниці Оксана Кедя, замасковане між мішками з білизною, воно все одно не залишилося непоміченим. Тож і спритній провідниці доведеться відповідати за спробу ікряної контрабанди.