КРИМІНАЛ. Працівники прокуратури м. Кременчук, із залученням спеціалістів Кременчуцької міської санітарно-епідеміологічної станції та управління державної ветеринарної медицини перевірили бурхливу діяльність одного місцевого підприємця-сировара. Їхня підозра підтвердилася. Той працював без відповідного дозволу і документів.

У спритника вилучили 346 кг незаконно виготовленої для реалізації продукції, яка згідно з протоколом мікробіологічного дослідження Кременчуцької міської СЕС містила бактерії кишкової палички та стафілокока і була не придатною для вживання.

 «За період із березня 2010 року по червень поточного підприємець встиг виготовити та реалізувати майже 94 тонни неякісних сирів: «Соломка копчена», «Коса копчена», «Адигейський” та інших. Також з’ясувалось, що він використовував працю 5 найманих працівників без укладення з ними трудових договорів», — повідомив в. о. начальника відділу прокуратури Полтавської області Олександр Савенко.

За результатами перевірки щодо цього підприємця за фактом  реалізації споживачам недоброякісної продукції, за ознаками злочину, передбаченого ст. 227 КК України, а також за фактом грубого порушення законодавства про працю, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України, прокуратурою м. Кременчук порушено кримінальну справу.